Skip to main content
  • Nieuws
  • Bedden, kantoormeubilair en -verlichting hebben meer gemeen dan je denkt

Bedden, kantoormeubilair en -verlichting hebben meer gemeen dan je denkt

  • 25/09/2019

De reden is simpel: circulaire economie. Bedfabrikant Veldeman Bedding, kantoorinrichters Pami en lichtproducent Signify hebben al langer begrepen dat grondstoffen niet oneindig zijn. Ook wordt de milieu-impact meer en meer zichtbaar. De drie bedrijven vormen een voorbeeld voor het gebruik van deze ‘nieuwe economie’. Gert Roeckx van Signify doet het hele verhaal uit de doeken tijdens een inspiratieontbijt op 8 oktober. Maar hier alvast een tipje van de sluier over de economie van de toekomst.

Circulaire economie is de economie van de toekomst. Kort door de bocht: Zo weinig mogelijk nieuwe materialen gebruiken, zo veel mogelijk hergebruiken en zo weinig mogelijk verbruiken.

Bij dit soort economie worden stoffen opnieuw ingezet. Afval wordt opnieuw een grondstof. De gekozen materialen zijn bij de geboorte gerecycleerd of biogebaseerd en bij op zijn einde recyceerbaar of afbreekbaar. Met andere woorden wordt alles van waarde waardevol gehouden.

afbeelding circulaire
  • Recycleren

Als antwoord op onze wegwerpcultuur ontwikkelde Veldeman Bedding een bed waarbij er wordt ingezet op gebruikte grondstoffen in een ander product. Toch biedt hun Velda Resleep-bed evenveel kwaliteit en comfort als alle andere Velda-bedden. Maar het is dus ontworpen voor hergebruik. Versleten onderdelen worden vervangen. De oude onderdelen worden gerecycled en krijgen een tweede leven.
 

  • Hergebruiken

Pami richt zich op een langere levensduur van het kantoormeubilair. Het gaat meerdere generaties van werknemers mee omdat ze kiezen voor optimaal basismateriaal. Het moet amper vervangen worden omdat het versleten is. Met als resultaat: bijna geen afval.
 

  • Herbestemmen

Signify, beter bekend als het voormalige Philips Lighting, verkoopt niet langer (enkel) lampen. Het verhuurt ook hun ‘licht’. Dankzij de nieuwe verantwoordelijkheid voor de levensduur van hun product, gaat Signify voor de maximale performance van hun product.
 

Gert Roeckx
Steek uw licht op bij Gert Roeckx van Signify op 8 oktober in het 'Huis van de Limburgse Ondernemer'.

 

Dat laatste is slechts een lichtpuntje van hun geleverde diensten. Al een beetje geïnspireerd wat betreft circulaire economie, maar toch graag nog wat meer weten? Gert Roeckx, country manager van de Belux, vertelt graag het volledige verhaal tijdens ons eerstvolgende inspiratieontbijt in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’.

Ontdek het SPEK-taculair EI-dee van Gert Roeckx op 8 oktober! >> Meer info of inschrijven voor het inspiratieontbijt

Contactpersoon

Valerie Vanherle

Coördinator marketing & communicatie