Skip to main content
  • Nieuws
  • Bambooti covers Voka – KvK Limburg

Bambooti covers Voka – KvK Limburg

  • 28/07/2017

De laptops van alle medewerkers van Voka – Kamer van Koophandel Limburg worden ‘uitgerust’ met een cover van bamboo by Bambooti.  Het opstartende bedrijfje van de twee ondernemende Limburgers Pieter van Moll en Freek Gielen ontwierp en produceerde een cover met logo die voortaan op 50 laptops zal prijken.

bambooti
Gedelegeerd bestuurder Johann Leten is enthousiast over het werk van Pieter van Moll (l.) en Freek Gielen (r.).

Freek (25) en Pieter (27) zijn jeugdvrienden die samen in Lommel basket speelden. Spelverdeler Pieter en center Freek zijn respectievelijk bachelor fysica – burgerlijk ingenieur energie en Toegepaste Informatica – grafische media.  In plaats van hun diploma ten gelde te maken in loondienst van een bedrijf richtten zij zelf een onderneming op. In 2015 startte Bambooti. Na houten zonnebrillen volgden al snel ‘covers’ voor laptops, smartphones, tablets etc…

Handgemaakte cover

Ze combineren oud vakmanschap met geavanceerde technologie want ze herschapen de alledaagse aluminium achterkanten in hippe gepersonaliseerde kunstwerkjes. Wonnen met de wedstrijd 18-28 een lening van 50 000 euro, haalden twee keer 22 000 euro op met een crowdfunding actie en lanceerden zopas ook hun stenen collectie.

Elke cover wordt handgemaakt, is 0,7 mm dik (dikte van een credit card), verkrijgbaar in verschillende houtsoorten of steen en is personaliseerbaar met eigen design, logo of naam.

Duurzaam

‘Voor ons is Bambooti meer dan alleen maar fraaie producten ontwerpen, het gaat erom dat we doen wat we graag doen en dit delen met anderen’, stellen Freek en Pieter. ‘Onze covers zijn vervaardigd uit duurzaam hout want bij Bambooti gaat het niet enkel om een fraai en cool design. Bosbehoud is iets wat ons allen aangaat en ecologisch verantwoord ondernemen is voor ons een must. Bamboe is trouwens geen hout maar een snelgroeiend gewas. Met onze covers brengen we een stukje natuur binnen op kantoren en in woonkamers’.

Fier op starters

Gedelegeerd bestuurder Johann Leten was in de wolken met zijn ‘nieuwe’ laptop. ‘Freek en Pieter zijn twee ondernemers naar ons hart. Ze verdienen onze steun… en wij krijgen mooie laptops in de plaats. Als Voka – KvK Limburg zijn we fier dat in ons bronsgroen eikenhout dergelijke ondernemers parels ontstaan en we zullen al deze ondernemingen blijven steunen. De starters van vandaag zijn immers de grote bedrijven van morgen’.

Bambooti richt zich zowel naar particulieren als naar bedrijven. Een onderneming die al zijn laptops en/of smartphones wil uitrusten met een houten of stenen cover met daarin hun bedrijfslogo kunnen terecht op www.bambooti.be.