Skip to main content
  • Nieuws
  • Baeten & Co: van olieslagerij tot koploper in het raffineren

Baeten & Co: van olieslagerij tot koploper in het raffineren

  • 01/02/2022

Baeten & Co heeft duurzaamheid in zijn DNA. Door een bijproduct, dierlijk vet, opnieuw te valoriseren. Door hulpstoffen een tweede leven te geven. Door zo min mogelijk energie en water te verspillen. En door een mensgericht HR-beleid te voeren. Portret van een verborgen parel. 

 

foto

Tekst Sam De Kegel

Weinig bedrijven kunnen zeggen dat ze ruim twee eeuwen jong zijn én kwieker dan ooit, Baeten & Co wel. Ooit gestart in 1815 als olieslagerij is dit bedrijf nog altijd gevestigd op de originele bedrijfssite in de Overmeerse Fortstraat. Vlak na de Tweede Wereldoorlog, in 1947, maakt een brand een einde aan de activiteiten van de olieslagerij. Baeten & Co herrijst uit de as als raffinaderij. 

Sinds eind jaren zestig raffineert – lees: zuivert – het dierlijk vet dat via Europese slachterijen en vetsmelterijen bij hen belandt. Hun vetten en oliën worden vooral gebruikt in de voedingsindustrie in binnen- en buitenland. “Op vlak van kwaliteit behoren we tot de Europese top”, zegt Matthias Baeten overtuigd, telg van de zevende (!) generatie. Bakkerijen, restaurants én de Belgische frituren zweren bij het (runds)vet  van Baeten & Co. Maar ook in verschillende non-foodsectoren – denk aan cosmetica, zeep en kaarsen – worden hun vetten en oliën gretig verwerkt.

“Eigenlijk gaan we een bijproduct opnieuw valoriseren”, zegt Matthias. “Als onze grondstof (=vet) binnenkomt, starten we met een uniek filtratieproces om zo veel mogelijk onzuiverheden te elimineren.” 

Niets gaat verloren

“De hulpstoffen die we gebruiken in ons filtratieproces gaan we zo veel mogelijk optimaliseren en krijgen nadien een tweede leven. Zo krijgt de bleekaarde – een natuurlijke fijne klei die we gebruiken in ons filtratieproces om de onzuiverheden te absorberen en de vetstof te bleken – nadien een tweede leven als bodemverbeteraar. Verwijderde vrije vetzuren worden dan weer verwerkt en gebruikt als smeermiddel voor staaldraden en -platen. Zo realiseren we een gesloten kringloop. Ook een van onze eindproducten, het frituurvet, wordt na het gebruik nadien trouwens verwerkt tot biodiesel door externe erkende ophalers en verwerkers. Bij ons gaat niets verloren, voor, tijdens en nadien.”

Onze kantoren worden al sinds de jaren 80 verwarmd met de restwarmte van onze productie. Noem ons gerust duurzame pioniers noemen”

Pierre Macharis, CEO VPK

Synergieën optimaliseren 

In 2018 investeerde de raffinaderij in nagelnieuwe installaties. Matthias: “Het basisprincipe van het raffinageproces is niet veel veranderd, maar naar energie-efficiëntie hebben we onze gasfactuur drastisch kunnen reduceren en ons waterverbruik is met ruim 50 procent gedaald. Na het gebruik van onze stoom, wordt deze stoom warm water, het condensaat genoemd. Dit condensaat wordt ingezet om het nieuwe water voor te verwarmen. Duurzaamheid is vandaag niet meer weg te denken. We werken al heel lang aan een duurzaam beleid. Zo worden onze kantoren al sinds de jaren tachtig verwarmd met de restwarmte van onze productie via warmtewisselaars. We reinigen zelf ook onze tankwagens met water dat we opwarmen via warmterecuperatie. We vangen hemelwater op in onze vijver en regenwaterputten. Je mag ons gerust duurzame pioniers noemen.” 
 “Daarnaast nemen we tal van andere initiatieven om onze ecologische voetafdruk te beperken: we reduceren onze CO2-uitstoot tot het minimum, we sorteren en persen zelf ons plastic en kartonafval en produceren energie met 300 zonnepanelen. Verder denken we na om in de toekomst synergieën uit te wisselen met een naastliggend bedrijf, een school en de omringende buurtbewoners.”

Vaak zit duurzaamheid in de details. Zo stimuleert Matthias zijn werknemers om met de fiets naar het werk te pendelen via een fietsvergoeding. “En het snoeisel van de taxushaag op ons terrein wordt zelfs ingezet in de strijd tegen kanker. Taxus bevat namelijk baccatine, een stof die in veel geneesmiddelen voor chemotherapie zit.”

(lees verder onder de foto)

foto

Team boven individu

Die duurzame manier van werken wil Matthias ook doortrekken in de communicatie met de buurtbewoners en in het eigen HR-beleid. “We hebben zelf ons verhaal in handen genomen, in plaats van het verhaal een eigen leven te laten leiden in de omgeving.” Zo hebben wij helder gecommuniceerd over de verschillende fases in de vernieuwing van onze installaties en ook over de geurhinder die nu tot een minimum is gereduceerd dankzij een nieuw vacuümsysteem.” 

Wat het HR-beleid betreft, is motivatie het codewoord. “We spenderen het grootste deel van ons leven op het werk, dan is het toch evident dat we goed overeenkomen? Een goede teamgeest verbindt onze medewerkers. Iedereen krijgt een maximum aan verantwoordelijkheid en de kans om opleidingen te volgen. Wie gezond verstand heeft, met beide voeten op de grond staat en de wil heeft om door te zetten, heeft hier alle kans op slagen. Ook omdat we in een nichemarkt zitten en dus heel veel investeren in opleiding van onze werknemers willen we hen op lange termijn aan boord houden.” 

Interesse in duurzaam ondernemen?

Meer informatie rond het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Klik hier

Artikel uit publicatie