Skip to main content
  • Nieuws
  • Axelle Henrard wordt directeur eigenaars-ondernemers

Axelle Henrard wordt directeur eigenaars-ondernemers

  • 29/03/2019

Voka – Kamer van Koophandel Limburg versterkte de afgelopen jaren gevoelig haar dienstverlening voor familiebedrijven en eigenaars-ondernemers. Die wordt voortaan gebundeld in een eigen afdeling. Vanaf april wordt Axelle Henrard (27) de nieuwe directeur eigenaars-ondernemers.

Axelle Henrard

Axelle Henrard werkte ruim vijf jaar voor Voka – KvK Limburg als stafmedewerker talent, senior stafmedewerker talent en manager talent. Ze komt zelf uit een ondernemersfamilie en was mee verantwoordelijk voor de sterke groei van de afdeling Talent. Daarnaast studeerde Axelle TEW en maakte ze haar thesis over ‘Hoe de opvolger binnen een familiale kmo voorbereiden op zijn/haar functie van familiaal bedrijfsleider’.

Vanaf april maakt ze als directeur de overstap naar de nieuwe afdeling eigenaars-ondernemers. De nieuwe functie is noodzakelijk omwille van de toekomstige groei en door de  uitgebreide dienstverlening die de afgelopen twee jaar werd uitgerold. Ondertussen werken er vijf collega’s voor de afdeling.

Axelle vervoegt het directiecomité dat eerder al bestond uit gedelegeerd bestuurder Johann Leten en directeurs Kris Claes, Ann Huveners, Dominic Schouterden en Cathérine Dreesen.

Uitgebreide dienstverlening

Sinds 2017 zet Voka – KvK Limburg steeds meer middelen in om eigenaars-ondernemers en familiebedrijven te ondersteunen én te begeleiden. Dat vertaalt zich in een uitgebreid aanbod van verschillende begeleidingstrajecten waar onder meer de groei en continuïteit van het familiebedrijf centraal staan.

Daarnaast is er met OndernemersUniversiteit, een samenwerking met UHasselt, een opleidingsaanbod op maat van eigenaars-ondernemers. Zij kunnen ook terecht in één van de vele netwerken, waaronder CEO Limburg, de Club eigenaars-ondernemers die meer dan 150 leden telt.

“Meer familiale slagkracht”

Bovendien lanceerde Voka – KvK Limburg afgelopen jaar nog als eerste een uniek online platform voor eigenaars-ondernemers. Dat maakt het voor familiebedrijven mogelijk om eenvoudig op zoek te gaan naar overnamedeals, externe managers en investeerders.

“Familiale bedrijven zijn de hoekstenen van onze economie. Dat geldt zeker voor Limburg waar je 80% van de bedrijven kan bestempelen als een familiaal bedrijf”
Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

“In het kader van SALVO, Strategisch Actieplan Limburg tot de Vierde Orde, blijven we investeren in hun ondersteuning. De aanstelling van Axelle als directeur eigenaars-ondernemers en de eigen afdeling geven ons nog meer slagkracht om familiebedrijven efficiënt en gericht te helpen met hun groei.”

Meer info over de afdeling eigenaars-ondernemers: www.voka.be/limburg/eigenaars-ondernemers