Skip to main content
  • Nieuws
  • Awards voor Mechelse bedrijven Het Anker en ECS op Family Business Happening

Awards voor Mechelse bedrijven Het Anker en ECS op Family Business Happening

  • 09/02/2018

Een tachtigtal aanwezige familiebedrijven heeft op de Family Business Happening van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen de Mechelse brouwerij Het Anker aangeduid als hun 'Eeuweling van het jaar'. Voor zaakvoerder Charles Leclef is de bijhorende award vooral een beloning voor het harde, succesvolle werk van zijn team. Met ECS als winnaar van de award 'Familiobedrijf van het jaar' viel op dit event trouwens nog een ander Mechels bedrijf in de prijzen.

Een tachtigtal ondernemers en familieleden van familiebedrijven uit de hele provincie Antwerpen was donderdag te gast bij Dox Interieur Concepten in Lier voor de derde editie van de Family Business Happening. Met dit event wilden de Voka – Kamers van Koophandel Mechelen-Kempen en Antwerpen-Waasland hen stof tot nadenken voor de toekomst meegeven.

Tijdens de inspirerende namiddag kregen ze eerst een leerrijke rondleiding bij Dox, onder leiding van Inge Nuyens die als vijfde generatie in lijn dit familiebedrijf vandaag leidt. Daarna maakten ze in kleinere groepjes kennis met de huidige leiding van drie familiebedrijven van minstens honderd jaar: de Mechelse brouwerij Het Anker, koffie- en verpakkingsproducent Miko uit Turnhout en het Antwerpse Stoopen & Meeûs, dat kleurstoffen en pigmenten verhandelt.

Na dit inleefmoment en een toelichting door professor Johan Lambrecht over familiaal erfgoed als fundament voor de strategie van een familiebedrijf, werd bekendgemaakt wie van de drie voorgestelde familiebedrijven de award 'Eeuweling van het jaar' mee naar huis mocht nemen. In samenwerking met het Expertisecentrum voor Technische-Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed, heeft Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen de drie kanshebbers bepaald op basis van drie evenwaardige pijlers: hun respect voor en gebruik van het bedrijfserfgoed, hun gecombineerde score voor strategie, talent, innovatie en internationalisering op basis van meetbare indicatoren in vergelijking met sectorgenoten en ten slotte ook hun inspiratiegehalte. Waar de eerste twee aspecten door ETWIE en Voka Mechelen-Kempen werden beoordeeld, mochten de deelnemers aan de Family Business Happening voor dat derde aspect hun favoriet aangeven.

Twee winnaars

eeuwelingFBH2018


Na het tellen van de stemmen mocht gedelegeerd bestuurder Renilde Craps van Voka Mechelen-Kempen uiteindelijk zaakvoerder Charles Leclef van Het Anker de trofee overhandigen. "Het is fijn te merken dat andere familiebedrijven ons verhaal waarderen. Deze award krijgt een mooie plaats naast de andere prijzen die we al in ontvangst hebben mogen nemen. Opnieuw is dit een mooie beloning voor het harde werk van het volledige team", gaf Charles Leclef aan.

Ook de familie Magriet van het Mechelse elektrobedrijf ECS mocht daarna op het podium, als winnaar van de award 'Familiobedrijf van het jaar'. Zaakvoerder Ivo en zijn kinderen Nikita, Kirsten en Jochen ontvingen deze prijs voor de opmerkelijke stappen naar een duurzame overdracht die ze het voorbije jaar hebben gezet met hun deelname aan Voka's Familiotraject.


In samenwerking met:

Agentschap Innoveren & Ondernemen

Advertentie Vermant - mei