Skip to main content
Map
 • Nieuws
 • Atkore - Vergokan 40 jaar: Atkore geeft zuurstof aan Vergokan

Atkore - Vergokan 40 jaar: Atkore geeft zuurstof aan Vergokan

 • 22/06/2022

Atkore - Vergokan 40 jaar: Atkore geeft zuurstof aan Vergokan

Being the customers first choice. Dat is al jaren de missie van Atkore, de Amerikaanse sectorgenoot die in 2018 Vergokan onder zijn vleugels nam. Voor de producent van kabelsystemen uit Oudenaarde is deze missie de driver om zich nog meer op de Belgische en Europese markt te profileren.

foto

 

logo

 

“We blazen dit jaar veertig kaarsjes uit. Noteer maar dat we absoluut geen schrik hebben van een midlifecrisis”, steekt managing director Gino Declercq enthousiast van wal. “Integendeel zelfs. Atkore gaf ons een nieuwe zuurstofinjectie die ons heel wat kansen bood en nog zal bieden.” Gino kreeg het roer van Vergokan in handen in februari 2020 na het vertrek van Filip Goris en twee jaar nadat investeringsmaatschappij Pentahold de Oudenaardse kmo Vergokan verkocht aan de Amerikaanse sectorgenoot Atkore. 

Ijzersterke reputatie

“Atkore heeft van bij de start de ambitie uitgesproken om de groei van Vergokan te ondersteunen. Niet alleen door te investeren in de diverse entiteiten maar zeker ook door acquisities. Die zijn al gebeurd in Amerika, maar voorlopig nog niet in Europa.” Van bij de overname was het duidelijk dat Vergokan zou fungeren als speerpunt van de Europese activiteiten. Atkore zag in de ijzersterke reputatie van Vergokan op vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid een ideale partner om de Europese markt te veroveren.” Dat partnership zie je ook in het logo. Atkore in een frisgroene kleur, daaronder Vergokan in kleinere zwarte letters. “Vergokan blijft herkenbaar voor onze trouwe klanten, en dat is niet onbelangrijk.”

Beursgenoteerd

Forbes plaatste Atkore op de eerste plaats van zijn America’s Best Mid-Size Companies List van 2022. Hiervoor houdt Forbes rekening met o.a. de omzet en winstgroei van de laatste twaalf maanden. “Atkore is een zeer gezond bedrijf en dat geeft investeringskansen. Het grote voordeel van het moederbedrijf is dat ze de business kennen en begrijpen waarmee we bezig zijn, met ons meedenken en onze kennis benchmarken.” Atkore is beursgenoteerd en dat betekent dat er frequenter naar de cijfers gekeken wordt. Voor het managementteam kwam er een grotere aandacht op budgettering en rapportering. “Ondanks dat mogen we onze eigen identiteit behouden en dat is voor ons en onze klanten een belangrijke meerwaarde. Ons trouw klantenbestand kan het vooral appreciëren dat we hen een uitgebreider productgamma kunnen aanbieden.”

De evolutie naar meer wireless betekent niet dat er minder kabels zullen nodig zijn. Denk maar aan de komst van 5G, de ontwikkeling van de elektrische auto’s en de transitie naar wind- en zonne-energie”

Managing director Gino Declercq

GET2X

De meerwaarde van Atkore is dat Vergokan nu ook een belangrijke speler wordt in domeinen waar het bedrijf vroeger niet of minder aanwezig was. “Worldwide is Atkore een heel sterke speler in de wereld van de datacenters. De groei in dit marktsegment is duidelijk hoger dan de gemiddelde groei van heel onze markt. Daar pikken we graag ons graantje van mee. Verder blijven we actief op alle markten. En vergis je niet, de evolutie naar meer wireless, betekent niet dat er minder kabels zullen nodig zijn. Denk maar aan de komst van 5G, de ontwikkeling van de elektrische auto’s en de transitie naar wind- en zonne-energie. Overal heb je kabels nodig en dus ook actoren die actief zijn in cablemanagement.” Digitalisering en innovatie blijven twee belangrijke kernwoorden voor Vergokan. Innovatie staat o.a. synoniem voor een gebruiksvriendelijkere, en dus ook snellere plaatsing van kabelgoten. Niet onbelangrijk gezien de krapte op de arbeidsmarkt. “De war for talent is een van de grootste uitdagingen van de toekomst willen we de ‘GET2X’-strategie van Atkore waarmaken. ‘G’ staat voor growth, ‘E’ voor external, ‘T’ voor talent, terwijl ‘2X’ synoniem staat voor het verdubbelen van de omzet.” Werk aan de winkel dus!
 

foto
 

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2022: 

 • 10 jaar: EDA BE Electrics, Somati Systems, Spendless
 • 15 jaar: Simply Grow, Villa Madonna
 • 20 jaar: Climapac, Syntra Midden-Vlaanderen
 • 25 jaar: J. Vande Moortel & Co Bedrijfsrevisoren
 • 30 jaar: Cegeka, psmlighting
 • 35 jaar: Cobofisk, Ilo Keukens & Interieur
 • 40 jaar:  Atkore -  Vergokan
 • 45 jaar: Igepa, Search & Selection
 • 60 jaar: SOLVA
 • 75 jaar: Publiganda
 • 190 jaar: Botha
 • 225 jaar: MSK - Museum voor Schone Kunsten Gent

Viert jouw bedrijf in 2023 een jubileum? Laat het ons weten!

Meer info via https://www.voka.be/privacy

Artikel uit publicatie