Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Arteveldehogeschool lanceert nieuwe opleiding in combinatie met werkplekleren

Arteveldehogeschool lanceert nieuwe opleiding in combinatie met werkplekleren

  • 24/02/2022

Bij de start van academiejaar 2022-2023 komt Arteveldehogeschool met een nieuwe tweejarige graduaatsopleiding: Transport en Logistiek. In twee jaar stomen studenten zich klaar tot logistiek verantwoordelijke van een magazijn of transportplanner. Wie al werkt, kan de opleiding via afstandsleren spreiden over minstens drie jaar.

foto

De Arteveldehogeschool in Gent introduceert bij de start van het academiejaar 2022-2023 een nieuwe graduaatsopleiding: Transport en Logistiek. Tijdens deze tweejarige opleiding stomen de studenten zich klaar om aan de slag te gaan als logistiek verantwoordelijke van een magazijn of transportplanner. De opleiding komt voort uit de nood van bedrijven in hun zoektocht naar operationele profielen. Voornamelijk in het Oost-Vlaamse werkveld bleek de vraag al een lange tijd aanwezig. “Dankzij onze goede contacten weten we dat vooral logistiek verantwoordelijken van een magazijn en transportplanners erg gegeerd zijn”, zegt Sophia Pasbecq, relatiebeheerder werkplekleren bij Arteveldehogeschool. “De keuze voor de twee afstudeerrichtingen van het nieuwe graduaat, Magazijnbeheer en Wegvervoer, was dan ook snel gemaakt.”

Het opleidingsprogramma bestaat uit lessen op de campus en werkplekleren. “Werkplekleren biedt tal van voordelen”, zegt Kristof Punie, teamleider graduaten van het domein Business en Management aan Arteveldehogeschool. “Studenten doen van bij de start praktijkervaring op, terwijl bedrijven beroep kunnen doen op onmiddellijk inzetbare werkkrachten en zelfs hun toekomstige werknemer samen met ons opleiden."

Voka gelooft in deze straffe leercombinatie

Arne Oosthuyse, manager arbeidsmarkt en onderwijs

Werkplekleren blijkt ook erg in trek bij werkgevers. "Dankzij werkplekleren krijgen studenten de kans om vaardigheden te ontwikkelen op de werkvloer. Daarnaast is het voor werkgevers de ideale manier om potentieel toekomstige medewerkers op te leiden, en nog tijdens hun opleiding af te toetsen of ze binnen hun bedrijf passen. Hopelijk zorgt deze nieuwe opleiding ervoor dat de instroom van deze operationele profielen toeneemt en een positief effect heeft op de huidige tekorten," zegt Arne Oosthuyse, manager arbeidsmarkt en onderwijs bij Voka Oost-Vlaanderen.

Samen ondernemen, samen groeien

Op zoek naar talent? Of wil je jouw personeel beter opleiden en langer aan boord houden?

Ontdek hier hoe wij jou kunnen ondersteunen