Skip to main content
  • Nieuws
  • AR Metallizing, IndigoCare en Tribù winnen Limburgse exportprijs

AR Metallizing, IndigoCare en Tribù winnen Limburgse exportprijs

  • 02/10/2017

Exporterende bedrijven vormen een belangrijke pijler van de Limburgse economie. Voka – Kamer van Koophandel zet met de Limburgse exportprijs daarom drie ondernemingen in de kijker die uitblinken met hun exportstrategie. De winnaars zijn dit jaar AR Metallizing (Genk), IndigoCare (Paal-Beringen) en Tribù (Bilzen).

exportprijs
Vlnr. Hendrik Essers (vice-voorzitter Voka-KvK Limburg), Tom De Cock (Tribù),
Bart Devos (AR Metallizing), Mark Decat (IndigoCare), Gaitri Issar Kumar
(Indiase ambassadeur voor België) en Herman Reynders (gouverneur provincie Limburg).

De Limburgse exportprijs wordt uitgereikt in drie categorieën: Born Globals (bedrijven die max. 5 jaar na oprichting een internationaal succesverhaal hebben), bedrijven met minder dan 50 werknemers en bedrijven met meer dan 50 werknemers.

Winnaars

In de categorie Born Globals ging de prijs naar IndigoCare. Met hun uniek verpleegoproepsysteem, gericht op de renovatiemarkt, boeken ze vandaag niet alleen succes in de buurlanden, maar zijn ze zelfs marktleider in landen als Noorwegen en IJsland.

De Bilzense fabrikant van exclusieve en high-end tuinmeubelen Tribù kwam naar boven als beste kandidaat binnen de selectie van bedrijven met minder dan 50 werknemers. Dit jaar vieren ze hun 50-jarig bestaan en in die periode zijn ze er in geslaagd om hun producten in meer dan 60 landen aan de man te brengen.

Bij de grotere spelers (categorie meer dan 50 werknemers) was AR Metallizing de winnaar. De wereldleider in de productie van gemetalliseerd papier en vouwkarton realiseert 93% van zijn omzet door middel van export. Vorig jaar realiseerde de onderneming nog een overname in Zuid-Amerika waardoor ze hun marktpositie verstevigden. Door te kiezen voor de juiste markten en partners blijven zij jaar na jaar groeien.

Verre markten ontdekken

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “Export is belangrijk voor de Limburgse economie. Een groot deel van onze welvaart wordt er door gecreëerd. Limburgse KMO’s zijn al goed op weg om de grenzen over te steken. Maar na de buurlanden is het belangrijk om ook te kijken naar verre markten. IndigoCare, Tribù en AR Metallizing zijn hier mooie voorbeelden van. Op hun eigen manier zijn zij allemaal top in export!”

Dag van het Internationaal Ondernemen

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Dag van het Internationaal Ondernemen. Die focuste dit jaar op India, na China de snelst groeiende economie ter wereld. Ook de Indiase ambassadeur voor België, mevrouw Gaitri Issar Kumar, woonde het evenement bij.

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo