Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Antwerpse starters krijgen nu ook digitale coaching

Antwerpse starters krijgen nu ook digitale coaching

  • 22/09/2020

Om beloftevolle starters nog beter te ondersteunen, versterkt Voka zijn begeleidingsprogramma Bryo ScaleUp met een digitaal luik.  Scale ups zijn jonge bedrijven met een marktrijp product die aan het begin van een groeifase staan. Zo komen er naast de fysieke samenkomsten ook digitale netwerkmomenten en zelfs ervaringsuitwisseling met ondernemers in het buitenland. Ook kan elke scale-up die interesse heeft voor dit programma zich nu online kandidaat stellen om deel te nemen.

Bryo ScaleUp richt zich tot jonge ondernemers die klaar zijn om de markt te bestormen. Voka–Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland zet die ondernemers een jaar lang samen in groepen van tien, waar ze intensief gecoacht worden en onderling ervaring kunnen uitwisselen. Bovenop die vertrouwde fysieke sessies komt er nu een digitaal aanbod. ‘Met deze vorm van blended learning, zoals dat met een modern woord heet,  wil de Kamer Antwerpen-Waasland het beste te halen uit de mix van offline en online’, legt directeur Ondernemerschap Sven De Vocht uit.  ‘Tijdens de lockdown werden al heel wat bijeenkomsten online georganiseerd. Dat bleek heel tijdsbesparend en efficiënt,  maar het sociaal contact en de interactie was toch een gemis’.  

Dat vindt ook Stijn Van Daele, CEO van Noahretail en deelnemer van het ScaleUp traject die tijdens de corona-crisis, een bedrijf opstartte dat advies geeft rond innovatie. ‘Corona bood opportuniteiten en door de digitale versnelling worden beslissingen sneller gemaakt, maar echt creatieve ideeën ontstaan nog steeds bij pot & pint’. 

Sven De Vocht : ‘Vandaar dat we nu voor een combinatie gaan, waarin online en offline perfect op elkaar zijn afgestemd. Elke online sessie start met een kort filmpje waarin op een bevattelijke manier wat theorie en praktische tips worden meegegeven, die ze ook achteraf kunnen raadplegen. Daarna wordt ingezoomd op specifieke vragen. Tijdens de fysieke samenkomsten ligt de klemtoon op kennisdeling en kruisbestuiving van de ondernemers onderling.’

Daarnaast komen er ook online nationale netwerkmomenten waarbij er kan worden ingebeld met ondernemers in het buitenland. ‘Dat is natuurlijk de grote troef van het online gebeuren, afstand is geen punt meer’, onderstreept De Vocht.

Nieuw is ook dat elke geïnteresseerde ondernemer zich online kandidaat kan stellen om aan Bryo ScaleUp deel te nemen..  Deelnemers worden op voorhand gescreend, ze moeten een marktrijp product hebben, een schaalbaar businessmodel én een team rondom hen om de groeiwens waar te maken. Alle info over het programma, de voorwaarden en aanmelden is hier terug te vinden.

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland begeleidt jaarlijks 160 startende ondernemers, van wie een twintigtal het ScaleUp-programma doorlopen. Dit programma wordt mee ondersteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en door Vlaams minister van Werk en Innovatie Hilde Crevits.

#samensterkerondernemen

Bryo ScaleUp zoekt jou!

Klaar om te schalen?

Stel je nu kandidaat
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende