Skip to main content
  • Nieuws
  • Antwerpse bedrijven bekroond tijdens Excellente Ondernemingen

Antwerpse bedrijven bekroond tijdens Excellente Ondernemingen

  • 28/10/2016

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland reikte op donderdag 27 oktober naar jaarlijkse traditie vier awards uit aan knappe bedrijven. Na gisterenavond mag ShowTex zich de ‘Excellente Onderneming 2016’ noemen. Het bedrijf uit Zwijndrecht ontwikkelt innovatieve vlamwerende gordijnstoffen en de bijhorende ophangsystemen die gebruikt worden in theaters en op evenementen. Agora Group werd gelauwerd met de ‘Lifetime Achievement Award’ en Mieke Frijters van wegenbouwer ATF mag zich vanaf nu de Antwerpse ‘PLATO-ambassadeur 2016’ noemen. De award voor ‘Meest Beloftevolle Starter 2016’ ging naar Jiri Vermeulen, Gilles Tas en Josef Sageder van Minze Health. 

Op 27 oktober mocht de Kamer opnieuw awards uitreiken in volgende categorieën: ‘Meest Beloftevolle Starter 2016’, Antwerps ‘PLATO-ambassadeur 2016’, ‘Lifetime Achievement Award 2016’ en ‘Excellente Onderneming 2016’ Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland zet al voor de negende keer op rij enkele uitzonderlijke groeibedrijven van het arrondissement Antwerpen in de kijker.

 

Dat doen we vanuit de overtuiging dat hardwerkende, innovatieve ondernemers ook een podium verdienen. We willen hun puike prestaties in de verf zetten én de voorbeeldfunctie die die groeibedrijven hebben naar voren schuiven’, zegt Stéphane Verbeeck, voorzitter van Voka – KvK Antwerpen-Waasland.

 

EXCELLENTE ONDERNEMING VAN HET ARRONDISSEMENT ANTWERPEN

 

ShowTex haalde het in deze categorie van Cheops Technology en Multiplicom.  

 

ShowTex is wereldwijd leider in het bedenken, produceren en installeren van de meest innovatieve vlamwerende podiumdoeken en ophangsystemen voor theaters en evenementen. Het bedrijft heeft als missie steeds de creatieve visie van de evenement- en entertainmentprofessionals waarmaken. ShowTex investeert permanent in onderzoek en ontwikkeling en streeft naar de verbetering van hun producten. Innovatie en kwaliteit vormen daarbij de kern. Al hun stoffen beschikken over 1 of meerdere vlamwerendheidscertificaten. ShowTex beschikt over een unieke diversiteit aan materialen en een grote stock. De onderneming onderscheidt zich niet alleen in haar producten, maar ook in haar dienstverlening. Van gespecialiseerd advies, eigen productie op maat van textiel en techniek, een professionele installatie, logistieke ondersteuning, … ShowTex streeft daarbij naar duurzame totaaloplossingen en hanteert het principe van afvalvermindering, hergebruik en recyclage.

 

MEEST BELOFTEVOLLE STARTER 2016

 

De kandidaten voor de titel van ‘Meest Beloftevolle Starter 2016’ hebben maximaal twee boekjaren achter de rug en kennen nog heel wat groeimogelijkheden. Ook dit jaar kozen we ervoor het publiek online te laten stemmen.

 

Dit jaar streden drie jonge ondernemingen voor de titel van ‘Meest Beloftevolle Starter 2016’: Chestnote, Hoplr en Minze Health. Chestnote, ontwikkeld door Peter Wellens en Tom Le Clef, is een app waarmee de gebruiker zelf kan bepalen waar en wanneer zijn bericht, foto of video geopend kan worden door de ontvanger. De heren van Hoplr, Jelle Jacobs en Kin-Chi Chow, willen met hun sociaal netwerk voor steden en gemeenten de muren slopen tussen buren en hen online met elkaar in contact brengen. Jiri Vermeulen, Gilles Tas en Josef Sageder zijn de zaakvoerders van Minze Health. Met hun uroflow-toestel willen ze patiënten met urinewegenproblemen het comfort aanbieden om in hun eigen huis een urinestaal te analyseren en de gegevens via een app aan hun arts te bezorgen. Stuk voor stuk dus jonge bedrijven met veel potentieel. Na een spannende strijd ging Minze Health uiteindelijk met de overwinning lopen. 

 

Het product van Minze Health komt pas volgend jaar op de markt, maar de starter wordt nu al beschouwd als baanbrekend op het gebied van gezondheidszorg. ‘HomeFlow laat urologen toe om mannen, vrouwen en kinderen met plasproblemen en blaasfunctiestoornissen thuis te diagnosticeren en op te volgen. De oplossing bestaat uit een draadloze uroflowmeter, een mobiele app met onder andere een elektronisch plasdagboek en een online platform, wat zorgt voor meer en betrouwbare data over het plasgedrag van de patient’, legt Minze Health uit. De app werd al zeer enthousiast onthaald in de gezondheidssector

 

LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD

 

We bekronen ook jaarlijks een uitzonderlijk bedrijf uit het arrondissement Antwerpen met een ‘Lifetime Achievement Award’. De ‘Lifetime Achievement Award’ kennen we dit jaar heel graag toe aan Agora Group. Het groothandelscentrum voor professionele floristen en tuincentra telt zes cash-and-carryfilialen in België en 19 in Frankrijk. Marc en Gerd Van Turnhout – Nagels richtten het bedrijf op in 1981, ondertussen zet de tweede generatie Van Turnhout de groep voort met evenveel passie en enthousiasme.

 

PLATO-AMBASSADEUR 2016

 

PLATO inspireert al meer dan 25 jaar ondernemers. Het PLATO-traject loopt meestal gedurende 1 jaar en is enkel succesvol indien er enthousiaste deelnemers zijn. Daarom kiezen we elk jaar de meest uitzonderlijke PLATOnist die zich een heel jaar lang PLATO-ambassadeur mag noemen. Hoe wordt iemand ambassadeur? Omdat hij of zij PLATO uit- en inademt, zeer enthousiast deelneemt, veel bijdraagt en leert maar ook andere ondernemers enthousiasmeert om deel te nemen aan een traject. Met die criteria werden Mieke Frijters van wegenbouwer ATF, Miguel Porres van communicatiebureau Volta of Nathalie Boeckx van B&B Locks, ontwikkelaar van veiligheidssloten, voorgesteld.

 

Vanaf vanavond mag Mieke Frijters van ATF zich een jaar lang ‘PLATO-ambassadeur 2016’ noemen. Mieke heeft al drie verschillende trajecten bij PLATO doorlopen. Vandaag vinden we haar in de PLATO-leiderschapsgroep. ‘Enthousiaste ondernemers bij elkaar hebben die in alle openheid met passie over hun bedrijf en ‘het ondernemen’ praten, vind ik heel bijzonder. En net dat is PLATO. Ik betrap me er elke keer op wanneer ik ‘s avonds na een sessie naar huis rijd, ik denk: ik heb weer veel bijgeleerd vanavond. Over dat thema moet ik morgen nog eens grondig denken en met dat ga ik morgen al aan de slag’, vertelt Mieke Frijters.

 

Bekijk de foto's van de avond!

De reactie van Agora Group bekijkt u hier.

De reactie van Mieke Frijters, ATF bekijkt u hier.

De reactie van Minze Health bekijkt u hier.

De reactie van ShowTex bekijkt u hier.

Contactpersoon

Katrijn De Lie

hr-manager

Gosselin
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Welt white paper