Skip to main content
  • Nieuws
  • Anouck Bernard wint posterwedstrijd FIRST LEGO League

Anouck Bernard wint posterwedstrijd FIRST LEGO League

  • 09/08/2019

Zopas won Anouck Bernard onze posterwedstrijd van de FIRST LEGO League, een initiatief in samenwerking met de Confederatie Bouw Limburg om jong technisch talent te promoten. 

 

foto winnaar posterwedstrijd anouck

Alle ouders van de jongeren die vorig jaar hebben deelgenomen aan de FIRST LEGO League ontvingen een poster met daarop de boodschap: 'Hier woont jong technisch talent'. Fiere ouders konden deze poster aan het raam hangen en een foto op de Facebook-pagina van Techniekpromotie posten. Van alle inzendingen trok een onschuldige hand de naam van papa Luc Bernard. Zijn dochter Anouck (basisschool Oeterveld in Maaseik) ging aan de haal met een LEGO Mindstorms EV3 robot waar ze thuis mee aan de slag kan gaan. 

Partners gezocht!

Tijdens de FIRST LEGO League nemen jongeren van het vijfde en zesde leerjaar en leerlingen van het eerste en tweede middelbaar het op tegen elkaar in een robotwedstrijd. De regiofinale vindt plaats eind november waarin de jongeren zich kunnen kwalificeren voor de Beneluxfinale. De allerbeste teams kunnen zich zelfs plaatsen voor de wereldfinale in Amerika.

Dankzij de steun van partnerbedrijven kan de FIRST LEGO League gratis georganiseerd worden. Aankomend schooljaar zullen we meer dan 1200 jongeren tussen de 11 en 14 jaar bereiken. Het jaarthema is CITY SHAPER, waarin we de jongeren laten nadenken over de toekomst en uitdagingen van steden. 

Zet jouw bedrijf binnenkort zijn schouders onder techniekpromotie?

Jouw bedrijf kan partner worden in dit project! Interesse? Neem contact op met Kristof Thijs of via 011 56 02 21.

Contactpersoon

Kristof Thijs

Coördinator Onderwijs