Skip to main content
  • Nieuws
  • Amplify Academy versterkt opleidingsaanbod voor producers en DJ's

Amplify Academy versterkt opleidingsaanbod voor producers en DJ's

  • 16/10/2018

Drie Limburgse muziekprofessionals slaan de handen in mekaar voor een praktijkgerichte dj- en producerschool in Hasselt. “Ik kan 100 uren praten over sound engineering of… het voordoen en richtlijnen geven. Praktijk ontbreekt momenteel nog te veel in dit soort opleidingen,” zegt Athila ‘+Battery-’ Struys, één van de bezielers van Amplify Academy.

Sem Thomasson & Athila 'Battery' Struys
Sem Thomasson & Athila '+Battery-' Struys.

De oprichters van de gloednieuwe ‘muziekschool’  voor producers en dj’s zijn  alvast geen groentjes. Zowel Sem Thomasson,  Frederico en +Battery- verdienden  hun strepen in de muziekwereld. De  eerste maakt wereldwijd furore als dj  en producer (+100.000 volgers op Facebook!),  de tweede is een vaste waarde in  discotheek Versuz en +Battery- studeerde  aan de gerenommeerde Dubspot-producerschool  in New York. 

Het drietal wil hun rijke ervaring overbrengen  in Amplify Academy. “De productiescholen  in ons land zijn veel te theoretisch,”  legt Athila ‘+Battery-‘ Struys  uit. “Daarom willen we muziekcursussen  aanbieden die focussen op resultaten. De  drempel was nog nooit zo laag om muziek  te maken, maar je hebt wel concrete  voorbeelden en handvaten nodig. Met alleen  maar theorie red je het niet.”

 Beats en bassen

Amplify Academy zag dit schooljaar het  levenslicht en biedt zes trajecten aan.  “Dat gaat van kick-offs van een dag tot  gespecialiseerde producercursussen.  We organiseren onze cursussen ook bewust  in kleine groepen van vier tot zes  personen. Hierdoor krijg je meer interactiviteit  en persoonlijke begeleiding.”  Een voorbeeld? “Iedere groep die de  producercursus volgt, maakt samen een  nummer. Doorheen de cursus kiezen we  de beste beats, bassen en andere elementen  voor een muziektrack. Dankzij onze  contacten kan dat lied een dag later al op  bijvoorbeeld Spotify staan.”

"We willen een kruisbestuiving realiseren tussen onze cursisten en ons eigen netwerk." 

De nauwe banden met de muziekwereld  hebben de oprichters te danken aan hun  eigen netwerk. “We willen een kruisbestuiving  realiseren tussen onze cursisten  en ons netwerk: boekingskantoren,  platenfirma’s, andere muzikanten,…”  vertelt Athila. “We willen die contacten  later ook aanwenden voor seminars of  testimonials van bekende dj’s of producers.  Zo toon je ook de ‘menselijke’  kant van het verhaal. Ook zij zijn ooit  begonnen vanaf nul. Sem Thomasson is  zo’n selfmade-man die zonder muzikale  opleiding een succesvolle carrière uitbouwt.”

Creative Xchange 

De opstart van Amplify Academy vond  haar wortels bij Voka – KvK Limburg.  Daar leerde Athila iemand kennen die  Sem Thomasson voorstelde als een mogelijk  geïnteresseerde voor zijn startersidee.  “Ik volgde het Creative Xchange-  traject voor creatieve ondernemers.  Je haalt er interessante inzichten uit en  leert nieuwe dingen. Zo was het kasplan  voor mij helemaal nieuw. Uiteindelijk  vond ik het best moeilijk om de juiste  informatie te vinden voor de opstart van  onze school. Dit soort trajecten zijn alvast  een helpende hand.” 

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers