Skip to main content
  • Nieuws
  • Amper 30% realiseert succesvolle bedrijfsoverdracht naar andere generatie

Amper 30% realiseert succesvolle bedrijfsoverdracht naar andere generatie

  • 16/10/2018

Van alle ondernemingen in de regio Mechelen en Kempen is 80 procent een familiebedrijf. Ze zijn de ruggengraat van onze economie. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een kwart van al die familiebedrijven binnen dit en vijf jaar voor een generatiewissel staan. Maar amper één op drie realiseert een succesvolle overdracht.

In de Week van de Bedrijfsoverdracht - van 22 tot en met 26 oktober - is er een hele week aandacht voor die vaak moeilijke beslissing. De week is een initiatief van Agentschap Ondernemen en Innoveren. Bedoeling is dat ondernemers worden aangemoedigd om over zo'n bedrijfsoverdracht na te denken en het bespreekbaar te maken. 

Overdracht

Ook bij Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen hebben we de afgelopen jaren veel expertise opgebouwd om bedrijven te ontzorgen en bij te staan. Hoe draag ik mijn bedrijf succesvol over? Moet ik mijn zaak overlaten of is een verkoop beter? Hoe zet ik een raad van advies op? Met al deze vragen kunnen we je helpen.

Voor meer informatie kan je terecht bij Nancy Bourdiaudhy.

Kijk ook op De Week van de Bedrijfsoverdracht voor alle initiatieven die je helpen bij het overlaten of verkopen van je bedrijf.

 

Advertentie Vermant - mei