Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • “Ambities voor Mechelen moeten sky-high liggen”

“Ambities voor Mechelen moeten sky-high liggen”

  • 02/10/2019

Alexander Vandersmissen volgt Bart Somers op als nieuwe waarnemend burgemeester van Mechelen. Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen wenst hem veel succes en hoopt op een goede samenwerking. “Mechelen moet meespelen op het hoogste niveau. De ambities moeten sky-high liggen. Ondernemers willen graag samen met de waarnemend burgemeester een inspirerend verhaal schrijven voor Mechelen”, zegt directeur Tom Laveren.

Vandersmissen is sinds dit jaar schepen van Mobiliteit en Burgerzaken en kent het politieke bedrijf door en door. In de vorige bestuursperiode was hij voorzitter van Woonpunt. Hij werkte gedurende vele jaren voor het nationaal partijbestuur van Open VLD. “Vandersmissen kent de mobiliteitsproblematiek goed. Onze Voka-Kamer vraagt dan ook dat hij dit thema als een absolute prioriteit zal blijven beschouwen. En ook verder kijkt dan Mechelen alleen”, zegt Tom Laveren, directeur van Voka - KvK Mechelen-Kempen.

Onze Voka-Kamer zal blijven toekijken dat er voldoende investeringen gebeuren in Mechelen. En dat er voldoende oog is voor ruimte om te ondernemen. “We gaan ook toezien dat de eerder voorgestelde ambities – onder Bart Somers - worden uitgevoerd. Zo wil Mechelen de komende zes jaar nummer 1 worden op het vlak van deelmobiliteit. De stad wil ook de meeste startende ondernemers hebben. En het gaat ook de strijd tegen de kinderarmoede aan. Dit is een verhaal waar ondernemers hun schouders willen onderzetten”, zegt Laveren.

Voka - KvK Mechelen-Kempen wil ook Bart Somers bedanken voor de jarenlange samenwerking en aandacht voor het ondernemerschap. “De inspanningen die de stad en ondernemers uit de regio hebben gedaan zijn al enorm. Mechelen valt op. Het werd door de krant The Financial Times drie keer in de toptien gezet als ‘kleinere’ stad met het grootste economische potentieel, de beste connectiviteit en als veelbelovende smart city. Dit is het ambitieniveau dat Mechelen moet blijven nastreven. De ambities moeten sky-high liggen. Ondernemers reiken de nieuwe burgemeester dan ook de hand om die ambities waar te maken”, zegt Laveren.

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Advertentie VanRoey- nov