Skip to main content
  • Nieuws
  • A&M Invest heeft het beste HR-beleid van Limburg

A&M Invest heeft het beste HR-beleid van Limburg

  • 10/11/2019

De Limburgse HR Award gaat dit jaar naar A&M Invest, de holding boven de autogarages van Groep Delorge en Groep Van Osch. Zij ontvingen de prijs op het Festival van HRM. Voka - Kamer van Koophandel Limburg prijst de onderneming voor de integratie van het HR-beleid in hun change management. De andere genomineerden waren Eurofins Digital Testing, Eurosys en Warsco Units. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Festival van HRM. Dat was te gast bij interieur-, beursstand- en decorbouwer Deusjevoo.

A&M Invest Delorge Van Osch HR Award
A&M Invest wint de HR-Award tijdens het Festival van HRM.


De krapte op de arbeidsmarkt moedigt ondernemingen aan om meer dan ooit in te zetten op een sterk personeelsbeleid. “In dat opzicht worden de dossiers ieder jaar sterker en sterker”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

“Van 150 naar 1.000 medewerkers”

De vakjury van de Limburgse HR Award onderzocht de dossiers van de kandidaten en was het meest overtuigd door het personeelsbeleid van A&M Invest. “De autogarages gaan niet langer alleen maar over motoren en olie. Ook computers zijn steeds belangrijker en dat vraagt om een aangepast HR-beleid. Bovendien groeide de groep door groei en acquisitie de afgelopen drie jaar van 150 naar 1.000 medewerkers. A&M Invest toont dat ze in dat veranderingsproces hun HR een prominente rol geven door het 100% af te stemmen op hun businessplan. De onderneming zet bijvoorbeeld erg in op klantenbeleving en vertaalt dat naar de competenties van medewerkers. Ze maken van de customer journey dus ook een ‘medewerkers journey’.”

A&M Invest toont dat ze in dat veranderingsproces hun HR een prominente rol geven door het 100% af te stemmen op hun businessplan.

Ook de andere genomineerden maakten een sterke beurt en werden geprezen. “Er kan maar één de winnaar zijn, maar uiteraard kunnen er veel meer lichtende voorbeelden zijn. Dat geldt voor alle genomineerden”, meent de jury. “Ons HR-beleid evolueert razendsnel, maar al deze bedrijven spelen daar handig en slim op in.”

Human capital versterken

Waarom Voka – KvK Limburg deze prijs uitreikt? “Je kan niet ontkennen dat human capital één van de belangrijkste succesfactor van een onderneming is. Daarom willen we bedrijven aanmoedigen om volop in te zetten op een duurzaam personeelsbeleid”, zegt Johann Leten.

Hij verwijst ook naar de initiatieven die Voka – KvK Limburg neemt om bedrijven te versterken op vlak van HR. “In ons Voka-ecosysteem hebben we verschillende opleidingen, netwerken en langlopende trajecten die steun bieden. Er is bijvoorbeeld ons Welt-traject, dat bedrijven in verschillende sessies begeleidt naar een beter HR-beleid. Maar evenzeer hebben we een netwerk HRM waarin professionals ervaring uitwisselen”, zegt Leten. 

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie

Artikel uit publicatie