Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • After Summer Drink bij Voka Oost-Vlaanderen

After Summer Drink bij Voka Oost-Vlaanderen

  • 20/09/2022

Op donderdagavond 8 september organiseerde team Groei van Voka Oost-Vlaanderen de jaarlijkse After Summer Drink. Het event had zijn naam deze keer niet gestolen: na de superwarme en vooral droge maanden, viel de regen die avond met bakken uit de lucht. Maar dit kon de pret zeker niet bederven. Alle deelnemers genoten met volle teugen. De start van een veelbelovend najaar. 

foto

Een drink na de zomer voor zowel huidige als voormalige deelnemers aan Plato, Accelero of Familio. Dit evenement is ondertussen uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie waar deelnemers over de verschillende trajecten heen elkaar in een informele sfeer (opnieuw) ontmoeten na twee maanden zomerbreak. Het ideale moment om het netwerk te versterken en te verruimen.

De drink ging dit jaar door in hét botanische paradijs van Gent: Gazon, ook uitgeroepen tot zomerbar van het jaar. Voka-coördinator Carolyn Bednarz ging op voorhand proeven van hun aanbod: aperitiefjes, mocktails, nacho’s en (veggie) burgers. Alles voor de job uiteraard.

Het evenement ging in de namiddag van start met een exclusief gedeelte voor de peters & meters, ofwel mentoren, een moment voor ervaringsuitwisseling tussen ervaren en nieuwe peters & meters. Ook bij hen onderling is ‘leren van en met elkaar’ een vast gegeven. Een goede samenwerking tussen de peters & meters krijgt veel aandacht.  Zo werd ook de ‘Plato Academy’ opgericht, waar vier keer per jaar een avond wordt georganiseerd met een inhoudelijk stuk zodat deze peters & meters hun bijdrage nog meer kunnen versterken tijdens de begeleiding van een groeitraject. 

Om 18 uur ging de drink officieel van start met een openingswoord van Marjolein Haan, manager Groeitrajecten. Marjolein bedankte alle aanwezigen en lichtte de thematafels toe, die verspreid over de ruimte stonden voor wie graag aan ervarings- en kennisuitwisseling deed over een specifiek topic. Bij iedere tafel was een Voka-coördinator met affiniteit voor het topic in kwestie, gaande van human resources tot sales. Desondanks de appreciatie voor dit concept, bleek het een beetje overbodig gezien alle deelnemers zelf voor meer dan voldoende gespreksonderwerpen zorgden. 

Kortom, we kunnen concluderen dat het evenement zijn naam niet had gestolen (het regende pijpenstelen), maar het weer kreeg het zonnige gezelschap en de dorst niet klein. 

Het startschot is gegeven: team Groei Oost-Vlaanderen is klaar voor een veelbelovend najaar!