Skip to main content
  • Nieuws
  • Administratieve duizendpoot geeft kmo’s tijd om te groeien

Administratieve duizendpoot geeft kmo’s tijd om te groeien

  • 20/12/2018

Ben je de overvloed aan administratie beu? Dan is Marion Sterckx van iAssist jouw helpende hand! Haar start-up biedt administratieve ondersteuning aan kmo’s. “En bij uitbreiding ook strategisch advies. Als je de interne keuken kent, kan je als freelancer een belangrijk klankbord vormen,” zegt de gedreven zaakvoerster én Bryo-deelneemster. 

Marion
Marion Sterckx is een ambitieuze starter én Bryo-deelnemer. 

Met meer dan twintig jaar werkervaring op de teller heeft Marion Sterckx al meerdere waters doorzwommen. “Als office en marketing manager ken ik het klappen van de zweep. Die kennis wou ik al een tijdje bundelen en delen met anderen. Uiteindelijke deed ik dat begin dit jaar onder de naam iAssist,” zegt Marion.

"Eigenlijk bieden we hulp bij alles wat niet de core business van een onderneming is."

De eenvrouwszaak geeft administratieve ondersteuning aan andere bedrijven. “Dat kan gaan van het inboeken van facturen tot het maken van offertes. Eigenlijk bieden we hulp bij alles wat niet de core business van een onderneming is,” legt ze uit.

Waardevol klankbord

De kracht van iAssist zit ‘m niet alleen in het verlichten van de administratie, maar ook in de kennis die ze opbouwt tijdens de opdracht. Marion Sterckx: “Een externe consultant weet bijvoorbeeld niet hoe je een factuur maakt en kan bijgevolg dat proces moeilijker optimaliseren. Die knowhow hebben we wel in huis door onze praktijkervaring. Daarnaast krijg je als externe werkkracht veel sneller een helicopter view en ben je een waardevol klankbord voor de zaakvoerder of leidinggevenden.”

“De uitbesteding van je administratie is geen kost, maar geeft zaakvoerders tijd om te investeren in groei."

iAssist mikt op kmo’s die niet de workload of financiële middelen hebben om iemand aan te nemen voor administratieve taken. “De uitbesteding van je administratie is geen kost, maar geeft je als zaakvoerder net tijd om te investeren in groei. Je hebt tijd voor de dingen waar je echt goed in bent,” zegt Marion.

Bryo biedt kansen

Als prille starter stapte Marion Sterckx in het Bryo-traject. “Ik ben dankbaar voor de kansen die ik kreeg: netwerkmomenten met CEO’s, individuele coaching en zelfs een interview op TV Limburg. De kennisuitwisseling met andere Bryo-deelnemers is ook een verrijking. Ondanks een andere achtergrond of sector zit je toch vaak samen in hetzelfde schuitje. Dat maakt problemen veel meer bespreekbaar.”

En hoe ziet de toekomst eruit? “In december start de eerste medewerker. Iemand die echt complementair is met mij. Daardoor kunnen we de klanten nog beter bedienen. Daarnaast speel ik met groeiplannen die verder dan alleen Limburg reiken. Meer kan ik er momenteel niet over zeggen”, glimlacht ze. 

Meer info: www.i-assist.be/ 

Kunnen we jou helpen? 

  • Wil je een eigen onderneming starten of ben je net uit de startblokken geschoten? Dan is het Bryo-traject misschien ook iets voor jou.
     
  • Heb je vragen? Onze collega's Joeri Stoop en Lucas Bellens helpen je graag verder.