Skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • Adams Polendam recycleert al 55 jaar lang
Voka Kempen Réveillon
  • 13/11/2017

Adams Polendam recycleert al 55 jaar lang

Voka Kempen Réveillon

Vestiging in Beerse verwelkomt Réveillon van Voka – KvK Kempen


Afbreken om opnieuw op te bouwen. Vanuit die gedachte is Adams Polendam al 55 jaar lang actief in de bouwsector. Wat in 1962 als een familiebedrijf in grond- en loonwerken begon, is vandaag uitgegroeid tot een modern afbraak- en recyclagebedrijf. Doorgedreven investeringen en een duurzame focus op de toekomst liggen aan de basis. Op 7 december draagt Adams Polendam die duurzame visie bovendien uit als gastheer van de Réveillon, het eindejaarsfeest van Voka Kempen.

Recyclage als bron voor de toekomst

Adams Polendam Beerse
Adams Polendam Beerse

Via een circulair en duurzaam verhaal wil Adams Polendam op termijn zoveel mogelijk grondstoffen besparen. “Zand en kiezel zijn eindige producten. Het is dan aan ons, als afvalverwerkend bedrijf, om oplossingen te zoeken en te vinden”, zegt Stefaan Adams, medezaakvoerder van Adams Polendam. “We werken actief mee aan bepaalde studieprojecten, omdat we beseffen hoe belangrijk recyclage als bron voor de toekomst is.” Die visie van duurzaamheid wil het bedrijf blijven uitdragen.

De duurzame blik op de toekomst wordt bovendien door tal van investeringen op punt gehouden. Zo werden de betoncentrales in Beerse en Massenhoven vernieuwd en aangepast en zijn er recent 70 nieuwe containers aangekocht. Continue investeringen in installaties en machines komen ook de omgeving ten goede. “Met een modern machinepark trachten we onder andere de geluidshinder en de verspreiding van fijn stof tot een minimum te herleiden. Ook ons wagenpark beantwoordt aan de huidige CO2-norm.”

Reveillon

Op 7 december zet Adams Polendam de deuren van de hoofdzetel in Beerse open. Kempense ondernemers zijn er dan te gast op de Réveillon, het eindejaarsfeest van Voka Kempen dat dit jaar rond duurzaamheid draait. “Adams Polendam toont ons als recyclagebedrijf de ideale weg richting toekomst”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka Kempen. “Zij maken ruimte voor nieuwe projecten gebaseerd op het verleden. We willen ook het ondernemerschap die weg laten volgen door onze ervaringen te recycleren tot een nieuw idee, een nieuwe stap, een nieuwe kans.”

Over Adams Polendam

Na grond- en sloopwerken verzamelt Adams Polendam bouw- en sloopafval, dat naar de eigen site wordt vervoerd. Het afval wordt er gebroken en op een snelle, vakkundige en milieuvriendelijke manier gerecycleerd. Ook de afvalstromen van containers worden gecontroleerd op recyclebaar materiaal. Tot slot houdt het bedrijf zich bezig met de aan- en verkoop van nieuwe grondstoffen. Het circulaire verhaal maakt van Adams Polendam één aanspreekpunt voor de realisatie van projecten van A tot Z.

Naast de hoofdzetel in Beerse heeft Adams Polendam ook een vestiging in Massenhoven. Twee jaar geleden is de site in Geel er bijgekomen. Dankzij deze ideale driehoek weet Adams Polendam een kwaliteitsvolle dienstverlening voor een groot deel van de Kempen te bieden.

Wil je er ook bij zijn op 7 december? Schrijf je in via www.voka.be/kempen/reveillon.

 

Contactpersoon

Christine Vos

Coördinator events

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl