Skip to main content
  • Nieuws
  • Aanvragen stromen toe, maar handen ontbreken

Aanvragen stromen toe, maar handen ontbreken

  • 30/09/2021

Joery Gysen is managing director bij S2 RENT uit Genk, top 3-speler in de audiovisuele verhuur en event support. De coronacrisis legde de hele sector lam,
maar de echte uitdaging stelt zich nu pas.

 

Joery Gysen

 

Er woedt een echte war for exposure tussen bedrijven. Iedereen wil weer volop events organiseren. Meer en groter dan ooit. In september stond er élke dag een productie op onze kalender. Gevolg? We hebben nog meer materialen nodig, die helaas niet tijdig geleverd kunnen worden. We staan voor grotere logistieke uitdagingen. En vooral, we moeten veel meer mensen vinden. Bij dat laatste loopt het mis.

Wij werken met eigen personeel, aangevuld met freelancers. Dat is nodig want volgens het paritair comité waaronder we nu vallen, mogen we onze vaste medewerkers maar 38 uur inschrijven met beperkte overuren. Door de coronacrisis is 25% van ons vast personeel op zoek gegaan naar een andere job. Ook van onze 58 freelance techniekers zijn er nog maar 14 over. In mei publiceerde ik vijf vacatures voor een vaste fulltime job. Aantal reacties? Nul. Mensen willen in deze tijden zekerheid.

Mijn bureau lijkt al wekenlang een crisiscel: dag en nacht plannen, herplannen, mensen optrommelen om alles op tijd opgebouwd
te krijgen... van Amsterdam tot Parijs en van Frankfurt tot Milaan. We verliezen eigenlijk twee keer omzet: door de corona-onderbreking én door de projecten die we nu moeten weigeren wegens de grote schaarste aan crew in onze sector.

Flexibiliteit, daar knelt het schoentje. Mijn voorstel? Geef de eventsector een apart paritair comité dat rekening houdt met onze realiteit. Laat mensen 50 uur per week draaien in drukke periodes en minder uren kloppen in het laagseizoen. Zo maken we misschien nog een kans om deze zoveelste horde met succes te nemen.

Contactpersoon

Laura Michielsen

Coördinator marketing & communicatie

Artikel uit publicatie