Skip to main content
  • Nieuws
  • Aantal starters zet recordreeks verder

Aantal starters zet recordreeks verder

  • 15/02/2017

Vorige week kondigden we aan dat de Limburgse conjunctuur rond deze periode een piek bereikt. Zowel export, bouw als automobiel zijn sterk bezig, maar wat in 2016 echt in het oog sprong, was het aantal startende bedrijven. Met bijna 6.000 waren ze in 2016 en het einde van deze triomfreeks lijkt nog niet in zicht. In januari 2017 tellen we 866 starters in Limburgers. Een absoluut record!

Opstartende bedrijfjes of start-ups zijn van grote waarde voor de gezondheid van onze economie. Ze zijn meestal niet alleen zeer innoverend én gericht op technologie, maar ze hebben daarbij een groot potentieel om door te groeien tot grotere ondernemingen.

 

Voka – Kamer van Koophandel Limburg is dan ook zeer tevreden dat in januari 2017 een recordaantal ondernemingen het licht zag. “2016 was een recordjaar en daar doen we nu nog een schep bovenop. We hebben weliswaar een achterstand in te halen wat het aantal starters betreft. Hopelijk zijn we nu op de goede weg”, aldus Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

Zonder te zaaien, kan je niet oogsten

In januari 2017 werden maar liefst 866 start-ups geregistreerd. Sinds de start van de tellingen in 2008 het hoogste aantal voor de maand januari en het hoogste maandelijkse aantal tout court. Het verschroeiende tempo van 2016 wordt dus voortgezet. Januari 2016 was al een recordmaand en januari 2017 telt zelfs 13% meer starters dan het vorige record.

 

Johann Leten besluit: “Zonder te zaaien, kan je niet oogsten. Ik ben er van overtuigd dat uit al deze start-ups verschillende mooie en grote bedrijven zullen groeien. Laten we hopen dat we blijven voortgaan op dit elan. De Limburgse economie kan immers alleen maar baat hebben met de nodige  bloedvernieuwing.”