Skip to main content
  • Nieuws
  • Aantal Kempense vacatures op een jaar fors gestegen

Aantal Kempense vacatures op een jaar fors gestegen

  • 27/11/2017

De Kempense bedrijfswereld kan talent met uiteenlopende vaardigheden goed gebruiken, zo blijkt uit recente cijfers van VDAB. Het laatste jaar heeft dat ruim 15.000 vacatures ontvangen, wat 22 procent meer is tegenover het jaar voordien. Vele jobaanbiedingen lenen zich overigens voor vaklui.

Deze positieve trend speelt onder andere in de kaart van werknemers die uit enkele recente reorganisaties bij Kempense bedrijven komen. “Bijvoorbeeld 90 procent van de mensen die in een recent verleden bij Philips Lighting in Turnhout zijn moeten vertrekken, heeft een nieuwe job gevonden. Deze mensen komen van pas, want het zijn goed opgeleide profielen met heel wat competenties. Bovendien is er voor hen heel wat begeleiding voorzien", stelt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka Kempen..

Regisseursrol opnemen

Uit het sterk toegenomen aantal vacatures, met daarbij veel vraag naar technici, administratief personeel en werknemers voor de bouwsector, spreekt dat Kempense bedrijven volop op zoek naar personeel zijn.
“Zowel bij grote bedrijven als bij kmo’s is er een duidelijke behoefte. Alleen is die vraag niet altijd even goed afgestemd op het aanbod op de arbeidsmarkt. Omdat de witte raven niet meer voorhanden zijn, is het vinden van werkkrachten met de juiste opleiding niet altijd even eenvoudig. In de zoektocht naar oplossingen voor die uitdaging wil Voka Kempen ook een regisseursrol opnemen. Zo heeft Voka in samenwerking met de arbeidsbemiddelaars het Welt-traject gestart, dat talentvolle werkzoekenden en werkgevers aan de hand van werkplekleren en doorgedreven begeleiding dichter bij elkaar brengt”, haalt Renilde Craps aan.

In lijn van dit Welt-traject organiseert Voka op 7 december (Mechelen) en 8 december (Kempen) overigens telkens een talentenmarkt, waar werkzoekenden, arbeidsbemiddelaars en bedrijven elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten en ontdekken welke talenten bij welk bedrijf passen. Op de talentenmarkt van 8 december (Kempen), die plaatsvindt in het opleidingscentrum bouw van VDAB in Herentals, neemt een 30-tal bedrijven deel. Samen hebben die meer dan 100 vacatures in de aanbieding.

Contactpersoon

Guido Evens

Senior adviseur duurzaam ondernemen

Advertentie Vermant - mei