Skip to main content

In de kijker

  • 18/05/2020

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant zet sterk in op de regionale Voka-werking. Hiermee willen we u nog makkelijker in contact brengen met ondernemers uit uw regio. We willen de vinger aan de pols houden, ook bij politici, om uw belangen nog beter te verdedigen. Hier kan u de meest actuele bedrijfsnieuwtjes terugvinden van leden uit de regio Druivenstreek. 


 

Omgevingsvergunning Arboreto-Project Tervuren

De omgevingsvergunning voor het Tervuurse Arboreto-project is goedgekeurd. Op de vroegere GITO-site (school) aan de Brusselsesteenweg komen 62 appartementen, een co-working space en een kinderdagverblijf. De werken starten in het voorjaar van 2021.Lees het volledige artikel.

Bron: Made in Vlaams-Brabant | Tekst: Alain Trappeniers

 

2020 TervurenArboreto project

 

Wie wordt Hoeilaartse ondernemer van het jaar 2020?

De Hoeilaartse ondernemer van het jaar, daar zijn we naar op zoek! Tot 31 december kunnen inwoners een ondernemer, actief in Hoeilaart, nomineren. Mimi Dekock en Kim Vanderstraeten, winkeluitbaters van Mimi’s Optiek, dragen met trots de titel van Hoeilaartse Ondernemer van het jaar 2019 en kijken ernaar uit om een opvolger voor het jaar 2020 aan te duiden.

Bron: Website Gemeente Hoeilaart 2020

Ondernemer Hoeilaart 2020

 

Martin’s Hotel trekt naar Panquin-site

De herontwikkeling van de historische Panquin-site (militair erfgoed) in Tervuren kan van start gaan. Zopas is de bouwvergunning voor het project definitief goedgekeurd. Hotelketen Martin’s Hotels heeft zijn komst alvast bevestigd. De horecazaak zal zijn intrek nemen in de oude Orangerie en het Hoefijzercomplex. Aan het ontwerpen van de residentiële gebouwen werkten 2 architectenbureaus, uit Leuven en Tervuren, mee.

Vanaf het voorjaar van 2021 start projectontwikkelaar ION met de bouw- en restauratiewerken op de 3,7 hectare grote voormalige militaire site. Samen met de Vlaamse Investeringsmaatschappij PMV voorziet de ontwikkelaar verscheidene functies op deze ligging. Zo verrijzen er vier appartementsgebouwen, samen goed voor 107 wooneenheden, 1.000 vierkante meter ruimte voor diensten en een publieke randparking met 80 staanplaatsen.

Martin’s Hotel 

Op de site is ook plaats voor een hotel. Voor de uitbating hiervan is zopas een akkoord bereikt: Martin’s Hotels zal er binnenkort een nieuwe vestiging openen. De hotelgroep zal zich vestigen in de voormalige Orangerie en het Hoefijzercomplex. Het gaat om beschermde gebouwen die in 2004 officieel erkend werden als monument. De projectontwikkelaar zal ze restaureren, alvorens de hoteluitbater er in trekt.

“We zijn erg enthousiast dat we met Martin’s Hotels opnieuw een toplocatie hebben kunnen strikken: vlak naast het bekende Park van Tervuren, maar ook op een steenworp van het gezellige centrum. Bovendien is het de ideale uitvalsbasis om Brussel te bezoeken vanuit de groene rand van de hoofdstad. Neem daar nog eens bij dat het karakter en de uitstraling van het erfgoed perfect past bij de stijl van Martin’s.”, zegt John Martin, CEO van Martin’s Hotels

Naast de 108 kamers, voorziet het boetiekhotel ook polyvalente ruimtes, een aantal vergaderzalen, een wellness, een lobby,  een bar en restaurant met ruim terras,  in totaal goed voor ongeveer 9.500 vierkante meter. De hotelgasten zullen tevens comfortabel kunnen parkeren in een ondergrondse parking.

Opening 2023 

De eerste bewoners van de vernieuwde Panquin-site kunnen in 2023 hun intrek nemen. Het Martin’s hotel plant ongeveer gelijktijdig zijn deuren te openen. De verkoop van de appartementen gaat in de loop van oktober nog van start. De residentiële gebouwen werden ontworpen door een consortium van drie architectenbureaus: C+S, een internationaal bureau, A33 Architecten uit Leuven en DE Architecten uit Tervuren. 

Bron: Made in Vlaams-Brabant | Tekst: Alain Trappeniers

Eenvoudige verpakking beschermende kledij en maskers met compacte handsealers van Presa

Zelden was de vraag naar mondmaskers en beschermende kledij zo groot als tijdens de coronacrisis. Uiteraard moet al dat materiaal ook op een steriele manier verpakt worden zodat het veilig en vrij van besmettingsgevaar vervoerd en bewaard kan worden. En daar komt Presa, gespecialiseerd in de verpakking, etikettering, codering en identificatie van allerlei producten uit tal van sectoren, in de picture. Het in Overijse gevestigde bedrijf biedt onder andere compacte en eenvoudig te bedienen handsealers aan om diverse producten veilig te verpakken. Om de grote en dringende vraag op te vangen, heeft Presa een ruim aanbod aan sealmachines in stock die op korte termijn leverbaar zijn.

presa

De sealmachines van Presa zijn bovendien ook valideerbaar, wat inhoudt dat ze perfect geschikt zijn voor het sluiten van verpakkingen en zakjes voor farmaceutische en medische bedrijven. Enkele toepassingen zijn bijvoorbeeld: grondstoffen en chemisch poeder voor de productie van medicijnen, geneesmiddelen en gezondheidskits voor online leveringen en magazijnen, gezondheidsapparatuur die gesteriliseerd moet worden, kledingstukken en medische instrumenten voor ziekenhuizen en persoonlijke beschermingsmiddelen voor patiënten en artsen.

Contactpersoon

Stefanie Vanmeerbeek

Marketing Intelligence – Coördinator Jong Voka

🚀 Boosting young entrepreneurship ✨ Generating Data Insights

Lees de volledige biografie

Full bio of Stefanie Vanmeerbeek

🚀 Boosting young entrepreneurship ✨ Generating Data Insights

Word lid van Voka!

Heb jij interesse om lid te worden van Voka Vlaams-Brabant? Laat uw gegevens achter, een accountmanager zal u contacteren.

Word lid van Voka!
Proximus