Skip to main content
  • Nieuws
  • 60 bedrijven zetten schouders onder STEM

60 bedrijven zetten schouders onder STEM

  • 23/09/2020

Dit najaar organiseert Voka - KvK Limburg maar liefst twee robotwedstrijden waarbij 1500 jongeren in contact gebracht worden met wetenschap en techniek. Op vrijdag 2 oktober vindt de eerste editie van Race to the Future plaats waarbij studenten én bedrijven met een passie voor IT & technologie het tegen elkaar opnemen op de Corda Campus. Op 26 & 27 november wordt het technisch talent van leerlingen tussen de 11 en 14 jaar op de proef gesteld tijdens de 8ste editie van de FIRST LEGO League op de T2-campus..

FLL

 

Op vrijdag 2 oktober wordt de Corda Campus het strijdtoneel van de eerste Race to the Future. Corda Campus, PXL Digital & PXL-Voka Young & Strong organiseren een spectaculaire race voor studenten en bedrijven. Samen met een team wordt er gebouwd aan een innovatieve AI-wagen die vervolgens een parcours van 270 meter moet afleggen in een zo kort mogelijke tijd. Race to the Future heeft vijf partnerbedrijven, zijnde Essers, Ethias, Houben, Vandersanden en Vanhavermaet.

En daar stopt het niet bij want op 26 & 27 november organiseren we in samenwerking met de Confederatie Bouw Limburg & Provincie Limburg de 8ste editie van de FIRST LEGO League, een robotwedstrijd waarbij leerlingen op een ludieke manier kennismaken met techniek. Robotica, research & teamwork staan centraal in deze unieke wedstrijd. De allerbeste teams kunnen zelfs doorstoten naar de Europese finale of de wereldfinale in Amerika.

Toekomstige uitdagingen

In totaal werden 60 Limburgse bedrijven partner van één van deze activiteiten en zetten zich zodoende in voor techniek- en STEM-opleidingen. "Het tekort aan technisch geschoold personeel houdt de groei van onze Limburgse economie tegen. Als werkgeversorganisatie nemen we onze verantwoordelijkheid en proberen we STEM-opleidingen een duwtje in de rug te geven. Dat doen we dit najaar met twee speelse robotwedstrijden waarbij onderwijs en ondernemingen nauw samenwerken. Enkel zo kunnen we toekomstige uitdagingen aan," zegt Kris Claes, directeur belangenbehartiging & talent bij Voka - Kamer van Koophandel Limburg.

Contactpersonen

Kristof Thijs

Coördinator Onderwijs

Sara Weerts

Coördinator Young & Strong

Circuit Zolder