Skip to main content
  • Nieuws
  • 50 Limburgse ondernemers leren van mekaar in Plato

50 Limburgse ondernemers leren van mekaar in Plato

  • 02/11/2017

Ervaringsuitwisseling in een hechte groep is een ongelofelijke meerwaarde voor iedere ondernemer. Vraag dat maar aan de 50 deelnemers die onlangs aan een nieuw Plato-jaar begonnen. Plato is een peterschapstraject van Voka – Kamer van Koophandel Limburg waar ondernemers in een kleine groep van elkaar leren. Twee derde van hen zijn doorstarters die reeds één of meerdere jaren Plato achter de rug hebben.

plato
Twee derde van de deelnemers zijn doorstarters.

Het feit dat zo veel deelnemers na hun vorige deelname opnieuw instappen, is een teken dat de sessies aan hun verwachtingen voldoen. Plato is dan ook een uniek peterschapstraject waar ondernemers leren van elkaar. Twee doorwinterde bedrijfsleiders en/of kaderleden begeleiden telkens een groep van 15 ondernemers. Zij komen iedere maand één keer samen en bespreken telkens een ander ondernemersonderwerp.

De deelnemers hebben in die vertrouwde omgeving de kans om een duurzaam netwerk uit te bouwen en hebben er een klankbord van gelijkgezinde ondernemers. Kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling staan centraal.

Vijf soorten Plato

De 50 ondernemers die op woensdag 25 oktober van start gingen, doen dat in ‘Plato Ondernemers’, een traject dat bedoeld is voor bedrijfsleiders en beslissingsnemers van ondernemingen die zich willen versterken op diverse management-domeinen. In het totaal zijn er vier verschillende Plato-trajecten: Plato Ondernemers (algemeen management), Plato Innovatie, Plato Internationaal, Plato International Food en Plato Logistiek.

Sessies op maat

Het succes van de doorstarters valt te verklaren door de grote inspraak van de deelnemers zelf. In overleg met hen wordt de inhoud van het traject bepaald met als uitgangspunt de noden, behoeften, knelpunten en vragen van iedere deelnemer. De 10 sessies worden ingevuld door deskundigen, gastsprekers en ervaringsuitwisseling om zo de managementvaardigheden en de bedrijfsresultaat te verbeteren.

Interesse?

Op woensdag 29 november organiseert Voka – Kamer van Koophandel Limburg een infosessie over Plato. Geïnteresseerden ondernemers kunnen er kennis maken met het concept en de vijf verschillende Plato-trajecten. De volgende opstart van Plato is voorzien op woensdag 21 februari 2018.

In beeld: startsessie Plato Ondernemen op woensdag 25/10

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo