Skip to main content
  • Nieuws
  • 40 bedrijven kiezen met Voka gericht voor digitalisering

40 bedrijven kiezen met Voka gericht voor digitalisering

  • 28/08/2020

Digitalisering binnen je onderneming bespaart kosten, verhoogt de efficiëntie en maakt je organisatie futureproof. Met die gedachte in het achterhoofd starten 40 bedrijven aan Digital Academy, het digitaliseringtraject van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. “Het is meer dan ooit het moment om je klant dichtbij je te houden. Dat kan door te testen hoe je je klant beter van dienst kan zijn via digitale technologie en data”, zegt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. 

Digital academy
De eerste sessie gebeurde in aanwezigheid van Lode Peeters (CEO, Tobania), Karin Van De Velde (voorzitter, Voka - KvK Limburg) en gastspreker Rik Vera (Nexxworks).


In de Digital Academy werken dit jaar 40 ondernemingen onder begeleiding van experts aan een actieplan voor meer digitalisering. Dat doen ze voor een specifieke case via digitale en fysieke meetings, maar ook via ervaringsuitwisseling met de andere deelnemers.

In de eerste sessies ontwikkelen de deelnemers een digitale strategie die ze omzetten in een praktische roadmap. Tijdens de eerste sessie konden ze alvast rekenen op de expertise van innovatie-expert Rik Vera (Nexxworks). Het begeleidingstraject wordt daarnaast ondersteund met de expertise van IT-consultant Tobania. 

“Digitalisering geeft je onderneming meer weerbaarheid op lange termijn."

Bedrijven kunnen ook buiten de sessies intensief verder werken aan hun digitaliseringsproject. Dat doen ze via een digitaal platform waar ze in groep verder werken aan hun case, maar waar ze ook vragen kunnen stellen aan mede-deelnemers, de coach van het traject en de Voka-adviseur.

“Digitalisering geeft je onderneming meer weerbaarheid op lange termijn. Het is belangrijk om dat zelfs tijdens deze coronacrisis niet uit het oog te verliezen”, zegt voorzitter Karin Van De Velde. “Dit traject helpt bedrijven daarom om gericht keuzes te maken, zodat hun digitale transitie ook effectief leidt tot duurzamer, kostenefficiënter en innovatiever ondernemerschap.”

Meer info Digital Academy: www.voka.be/limburg/digitalacademy

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie