Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • 34 bedrijfsleiders verkennen de Vietnamese markt

34 bedrijfsleiders verkennen de Vietnamese markt

  • 12/11/2019

Van 9 tot 15 november trekken 34 bedrijfsleiders naar Vietnam onder leiding van gouverneur Cathy Berx en voorzitter van Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland Jo De Backer. Deze zakelijke studie-en netwerkmissie toont aan dat er grote zakelijke belangstelling is in dit land van de rijzende draak.

Vietnam beleeft een groeispurt. Niet alleen door de strategische ligging in het centrum van Zuidoost-Azië (ASEAN) ook de nabijheid van de Chinese en de Indische markt spelen in het voordeel van de economische boost. Ook de binnenlandse markt kent een groei naar meer dan 96 miljoen inwoners. Het BBP per inwoner bedroeg in 2018 2.366 USD.

'Er zijn een aantal sterke linken tussen onze regio en Vietnam. Denk maar aan de haven die de trafiek sinds 2015 exponentieel zag toenemen en de diamantsector. De export vanuit Vlaanderen naar Vietnam kent de laatste jaren in het algemeen ook een mooie groei', aldus gedelegeerd bestuurder Luc Luwel. 'Diverse recente overheidscontacten en de kansen die het EU-Vietnam Free Trade Agreement bieden, stemmen ons zeer optimistisch rond gezamenlijke projecten in de toekomst. Hierbij zie ik kansen voor onze logistieke bedrijven, maritieme transporteurs, de landbouw, bedrijven uit de milieutechnologie en bedrijven actief in hernieuwbare energie. Vandaar ook het belang van deze kleinschaligere missies waarin gemotiveerde deelnemers op korte tijd bijleren rond een land en op hoog niveau kunnen samenwerken. Zo worden reële banden tussen beide kanten opgestart.'

Op het programma staat onder meer een zakelijk seminarie met b2b-contacten met zo'n 97 bedrijfsleiders bij de lokale Kamer van Koophandel in Hanoi. Een soortgelijke executive briefing is er ook in Ho Chi Minh City bij Beluxcham Vietnam. Ook staan er heel wat bedrijfsbezoeken op de planning, onder meer bij het Vietnamese cosmeticabedrijf Sao Thai Dong waar de Belgische architect Boydens zijn ervaringen zal delen rond het opstarten van een bedrijf in Vietnam, zijn ervaring in de bouwsector en duurzaam ondernemen.

Ook een bezoek aan het DEEPC-project, een meer dan 2.500 ha groot industriegebied in Hai Phong, op een schiereiland in het noorden van Vietnam kan uiteraard ook niet ontbreken. Ten slotte is er ook nog een bezoek aan Vinastar Diamonds in Ho Chi Minh City dat de link legt tussen de Antwerpse diamantsector en de sector in Vietnam.

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering