Skip to main content

20 bedrijven krijgen Q-Stagelabel

  • 01/06/2018

Tijdens de StageAwards van Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Provincie Limburg werden niet alleen stagiairs en stagescholen beloond, ook de stagebedrijven kregen de nodige aandacht. Twintig bedrijven ontvingen het Q-Stagelabel, een kwaliteitslabel voor stagebedrijven. Voor 4 onder hen was dit een Titanium label voor een jarenlang en constant kwalitatief stagebeleid.

Q-stage label

Het Q-Stagelabel wordt uitgereikt aan bedrijven die een kwaliteitsvolle stageperiode aanbieden aan studenten uit het secundair of hoger onderwijs. Twintig bedrijven mochten gisterenavond in de Limburghal in Genk het label in ontvangst nemen.

Om het Q-Stagelabel te behalen screenen de bedrijven eerst hun stagebeleid aan de hand van een checklist. Voka – KvK Limburg begeleidt de bedrijven bij het opstellen van een vragenlijst voor een tevredenheidsmeting. Tijdens het school- of academiejaar wordt het verbeterplan aan de realiteit getoetst en wisselen de bedrijven en stagementoren ervaringen uit. Aan het einde van het werkjaar wordt aan de hand van de vragenlijst nagegaan hoe tevreden de stagiairs en stagementoren zijn. Hieruit ontstaan nieuwe werkpunten en suggesties die helpen om het plan bij te sturen voor het volgende schooljaar.

De deelnemende stagebedrijven reageren positief. Het traject zet hen aan in actie te schieten. Ook vinden ze de ervaringsuitwisseling verrijkend. Hetzelfde geldt voor de stagementoren die het absoluut de moeite waard vinden om tijdens workshops mentoren van andere bedrijven te ontmoeten.

Volgende bedrijven ontvingen een Q-Stagelabel:

ASAP.be, Democo Group, Ethias, Hans Anders, Jidoka, MediaMarkt Hasselt, Netmedia Europe, Nitto Belgium, Noord-Limburgs Open Atelier, Nyrstar, Stanley Black & Decker Logistics, Tobania, Van Havermaet, VitaS, Yappa.en Ziekenhuis Oost-Limburg

Volgende bedrijven ontvingen een Titanium Q-Stagelabel:

Eurofins Digital Testing, Europower Generators, H.Essers en SKF Logistics Services Belgium.

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo