Skip to main content
  • Nieuws
  • 19 kunstenaars brengen Limburgs ondernemerschap in beeld

19 kunstenaars brengen Limburgs ondernemerschap in beeld

  • 07/03/2018

Dinsdag opende Voka – Kamer van Koophandel Limburg samen met de provincie Limburg en 19 kunstenaars een nieuwe editie van Kunst in de Kamer. De kunstexpositie vroeg de kunstenaars om zich te laten inspireren door ondernemerschap. Ook Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg, ontsnapte niet aan de kunstzinnige vrijheid van de kunstenaars.

19 KIK18
De kunstenaars lieten ze inspireren door ondernemerschap. 

Maar liefst 19 kunstenaars, die ook op voorgaande edities van Kunst in de Kamer exposeerden, stellen tot en met donderdag 31 mei hun werk tentoon in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’. Zij lieten zich voor hun kunstwerken inspireren door het Limburgse ondernemerschap.

“Voor deze bijzondere editie zetten we niet één kunstenaar centraal, maar is het centrale thema ‘ondernemerschap’. Dat is voor ons geen beroep, het is een attitude. Ondernemers zorgen ervoor dat dingen gerealiseerd worden, of dat nu zelfstandigen zijn of mensen in loondienst. Iedereen is ondernemer”, vertelt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.

Leten op bankbiljet

Johann Leten was alvast een inspiratiebron voor één van de kunstenaars. Zijn beeltenis prijkt op een dollarbiljet dat voorkomt in een kunstwerk van Philippe Lebeau. “Voka betekent voor mij ‘ondernemen’, maar ondernemen is ook geld verdienen. Het meest symbolische geldbiljet is de dollar en Johann Leten is al jaren één van de meest markante figuren bij Voka – KvK Limburg. Vandaar het ludieke détail”, verklaart de kunstenaar.

Leten
"Het meest symbolische geldbiljet is de dollar en Johann Leten is al jaren één van
de meest markante figuren bij Voka – KvK Limburg."

Tijdens de opening ging moderator Noël Slangen in debat over ondernemerschap en kunst met gedeputeerde Igor Philtjens, kunstenaar Gert Robijns en verzamelaar Yvan Vanmol.

Over Kunst in de Kamer

Het project Kunst in de Kamer ondersteunt creatievelingen en biedt hen een forum om hun werk te tonen. Anderzijds willen Voka – KvK Limburg en de provincie Limburg met het project ondernemers en kunstenaars dichter bij elkaar brengen en verenigen.

Klik hier voor het fotoalbum van Kunst in de Kamer