Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • 102 ondernemers nemen deel aan eerste 'Virtuele vrijdag'

102 ondernemers nemen deel aan eerste 'Virtuele vrijdag'

  • 03/04/2020

Online netwerkevent krijgt wekelijks vervolg wegens groot succes

‘Virtuele vrijdag’, zo heet het gratis online netwerkevent voor ondernemers dat Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland voortaan elke vrijdagvoormiddag wil organiseren.  ‘We voelden bij onze leden de behoefte om in deze periode van gedwongen afzondering op een of andere manier toch te kunnen netwerken. Vandaar dit initiatief. Maar dat het zo’n overweldigend succes zou worden, hadden we nooit durven denken’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka Antwerpen-Waasland.

 

Luc Luwel: ‘Door de coronamaatregelen moeten heel wat bedrijfsleiders hun zaak noodgedwongen van thuis uit runnen, Terwijl ze net nu met heel wat vragen en bezorgdheden zitten, die ze anders met gelijkgestemden kunnen delen. Vandaar dat we begin deze week het idee opvatten om bij wijze van try-out een online netwerkevent in te richten’.
Amper een paar uur na het uitsturen van de uitnodiging waren er al meer vijftig kandidaten ingeschreven. En het aantal verdubbelde al snel tot meer dan honderd. Luc Luwel: “Omdat dit voor ons ook een eerste keer was hebben we het aantal inschrijvingen afgesloten op 102. Vijftig andere gegadigden hebben we dus spijtig genoeg op een wachtlijst moeten zetten.’

Via de Zoom-applicatie werd een digitale netwerkvloer ingericht, met breakout-rooms, waarin dan telkens willekeurig een zestal ondernemers werd samengezet onder begeleiding van een Voka-moderator. Iedere deelnemer kreeg vooraf een digitale link doorgestuurd, om toegang te krijgen tot de netwerkvloer. ‘Deze eerste Virtuele vrijdag betekende ook een vuurdoop voor de eigen organisatie’, onderstreept Luc Luwel.  Naast een team dat het technische luik managede, stonden er ook 17 Voka-medewerkers paraat om in de break-outs als moderator op te treden. Een ongelooflijk staaltje teamwork.’

De reacties van de deelnemers achteraf waren laaiend. Al meteen tijdens het event kwam de vraag om in te schrijven voor een volgende sessie. Voka Antwerpen – Waasland besliste daarom om hier zeker al tijdens de periode van de corona-maatregelen een vrijdagse traditie van te maken onder de naam ‘Virtuele vrijdag’. ‘De vijftig ondernemers die vandaag niet meer konden deelnemen krijgen dus volgende vrijdag en de vrijdagen daarna ruim de kans om opnieuw in te schrijven. We blijven dit  initiatief natuurlijk van heel nabij opvolgen en evalueren. Ik sluit dus niet uit dat we dit ook na de opheffing van de noodmaatregelen gaan verderzetten. Want het is duidelijk dat er onder druk van de omstandigheden op digitaal vlak een heel nieuw tijdperk is aangebroken’, besluit Luc Luwel.

 

Contactpersoon

Pieter Leuridan

Communicatiemanager

Blijf op de hoogte met onze gratis webinars

Ontdek alle onderwerpen
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering