Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • 100.000 kilometer minder op de weg met de auto

100.000 kilometer minder op de weg met de auto

  • 16/09/2019

Bij Voka - KvK Mechelen-Kempen gaan de medewerkers in één jaar tijd samen 100.000 kilometer minder afleggen met de wagen. Dat is een daling van 27 procent. Het gaat om woon-werkverplaatsingen. “Dit is mogelijk door een combinatie van fietsleasing, thuis- en telewerk en het promoten van het werken in coworkingspaces”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Mechelen-Kempen.

De Voka-Kamer grijpt de Week van de Mobiliteit aan om zijn plannen bekend te maken. Een aantal maatregelen zijn al sinds begin september in gebruik.
“We maken thuis- en telewerken mogelijk voor heel de organisatie. Eén dag per week. Hiermee sparen we zo’n 74.000 kilometer uit. Maar er is meer. Eén op de drie medewerkers wil instappen in ons leaseplan voor fietsen. Op die manier kunnen we minstens 26.160 kilometer uitsparen die we normaal met de auto doen. Met deze combinatie besparen we 100.000 autokilometers. Dat is 27 procent van het totaal aantal gereden kilometers van en naar het werk”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Mechelen-Kempen. 

Verder zet de Voka-Kamer in op de vergroening van het wagenpark. Door deze aanpak zal de CO²-uitstoot in een jaar tijd met zo’n 12 miljoen gram dalen. 

Het actieplan van Voka - KvK Mechelen-Kempen kadert ook in het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Een charter dat verantwoord en duurzaam ondernemen vooropstelt.

Grafiek 2 woon-werk

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Advertentie VanRoey- nov