Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • 100 Oost-Vlaamse bedrijven kiezen resoluut voor Voka Welt-traject

100 Oost-Vlaamse bedrijven kiezen resoluut voor Voka Welt-traject

  • 10/02/2022

Welt biedt weerwerk op krappe arbeidsmarkt

Met het project “Wendbare Loopbanen voor Elk Talent”, zeg maar Welt, staat Voka Oost-Vlaanderen ondernemingen bij in het ontwikkelen van een duurzaam HR-beleid. Vorig jaar kozen 100 Oost-Vlaamse bedrijven om actief te werken aan een inclusieve bedrijfscultuur.

Ondernemingen snakken naar sterke werkkrachten. Negen op de tien ondernemingen die willen aanwerven, vindt erg moeilijk geschikte medewerkers. De vijvers met kandidaten zijn leeggevist. De strijd om talent is in alle hevigheid losgebarsten. Ondernemingen willen talent aantrekken én dat talent aan boord houden.

Inclusieve bedrijven hebben streepje voor

Ondernemingen met een inclusieve bedrijfscultuur hebben troeven in handen om talent aan te trekken en te behouden. Wie met Voka Welt inzet op inclusie, investeert in een sterkere en succesvollere onderneming. Bedrijven die een afspiegeling zijn van de samenleving, begrijpen beter de noden van de markt.

“Wie inclusief onderneemt, is succesvoller. Samen groeien en samen ondernemen mag je bij Voka letterlijk nemen. Met ons Voka Welt-programma helpen we bedrijven om inclusiever te worden. We hebben iedereen aan boord nodig om Vlaanderen een mooie toekomst te geven."

Arne Oosthuyse, Manager opleidingen en arbeidsmarkt bij Voka Oost-Vlaanderen

Met partners AMS en Jobroad bundelen we ervaring en talent

Bij de start van een Welt-traject wordt een HR-scan – ontwikkeld in samenwerking met Prof. Dr. Ans De Vos van de Antwerp Management School - van het bedrijf gemaakt waarbij de groeikansen in kaart worden gebracht. Samen met een expert stelt het bedrijf een actieplan op. In een lerend netwerk komen HR-verantwoordelijken van de deelnemende bedrijven uit de regio vervolgens samen om ervaringen rond inclusief HR-beleid uit te wisselen.

Deelnemers aan Voka Welt krijgen toegang tot het netwerk van Jobroad, een organisatie die mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt probeert te linken aan werkgevers.

Meer weten over de pijlers van Voka Welt? Duik dan in onze whitepaper.

Download whitepaper

Contactpersoon

Griet Santy

Groeitrajecten - Arbeidsmarkt

Meer weten over Welt?

Klik hier voor meer info