Skip to main content
  • Nieuws
  • 10 tips om jouw sales te boosten in coronatijden

10 tips om jouw sales te boosten in coronatijden

  • 17/04/2020

Crisissen zijn uitdagingen, ook op salesvlak. Jürgen Heyman (SPI/Richardson) en Bart De Bruyne (OBO Bettermann) geven tien krachtige tips in coronatijden. 

1

Dit is hét moment om bestaande klanten in de watten te leggen of nieuwe contacten aan te spreken. Relevantie van jouw product of dienst is daarbij de belangrijkste drijfveer, niet verkopen.


2

Motiveer jouw salesteam en zorg ervoor ze nuttige taken blijven doen zoals het opmaken van een plan voor de tweede helft van het jaar, onderzoek naar nieuwe prospecten of het actualiseren van accountplannen.


3

Focus op het invullen van jouw salespipeline in plaats van de verkoop zelf.


4

Blijf gericht en selectief investeren in marketing en vestig de aandacht op segmenten waar je al goede ervaringen mee hebt.


5

Denk eraan dat het voor iedereen onzekere tijden zijn, ook voor jouw klanten en prospecten. Misschien kan jij hen – door jouw contacten met andere bedrijven – bepaalde inzichten meegeven?


6

School je mensen extra bij. Houd ze gemotiveerd door regelmatig met hen online in dialoog te gaan. De echte verkopers staan immers al te popelen om naar buiten te kunnen.


7

Gebruik je nieuwe tools? Bereid je goed voor, want half werk heeft een averechts effect op jouw (toekomstige) klant.


8

Vertrek vanuit jouw klant om te bepalen hoe je hem/haar benadert en overdrijf niet. Blijf ook jouw key accounts in de eerste plaats face to face aanspreken. 


9

Jouw bedrijf zal meer dan ooit één team moeten vormen. Verbinding in afzondering, zeg maar. Informele chats of hangouts zorgen ervoor dat iedereen voeling met het bedrijf behoudt.


10

Iedere crisis is een opportuniteit. Durf vooruit te denken.

De Sales Experts

Jürgen Heyman

 Jürgen Heyman (SPI/Richardson)

 

 

 

Bart De Bruyne Bart De Bruyne (OBO Bettermann)