Skip to main content
  • Nieuwe Pendelfondsoproep ondersteunt fietsprojecten

Nieuwe Pendelfondsoproep ondersteunt fietsprojecten

Op 10 juli werd een nieuwe oproep voor het Pendelfonds gelanceerd, waarbij bedrijven subsidies kunnen aanvragen om duurzame alternatieven te stimuleren in het woon-werkverkeer van hun werknemers. De oproep richt zich deze keer enkel op bepaalde fietsmaatregelen. Wil uw bedrijf een project opzetten om uw werknemers op de fiets te krijgen? Vraag vóór 10 augustus alvast uw dossiernummer aan.

Procedure

De eerste vereiste om in aanmerking te komen voor een financiële tussenkomst, is de aanvraag van een dossiernummer. Deze aanvraag verplicht u later tot niets, maar is wel essentieel om kans te maken op een projectsubsidie. Daarna hebt u nog tot 29 oktober 2018 de tijd om uw investeringsproject in te dienen.

Criteria

Projecten die een modale verschuiving naar de fiets beogen, kunnen in aanmerking komen voor subsidiëring. Dit kan bv. gebeuren via het leasen van bedrijfsfietsen, beperkte infrastructurele ingrepen die de functionele fietsverplaatsingen faciliteren of via het voorzien van fietsvergoedingen.

Laat u bijstaan

Wil u een aanvraag indienen? De Provinciale Mobiliteitspunten van de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen begeleiden u gratis en professioneel bij de opmaak van uw dossier.

 

Meer info op de website van het Pendelfonds