Skip to main content
  • Nieuw wegdek tussen Liefkenshoek- en Tijsmanstunnel

Nieuw wegdek tussen Liefkenshoek- en Tijsmanstunnel

Complex Lillo in augustus deels afgesloten

Het betonnen wegdek van de R2 tussen de Liefkenshoektunnel en de Tijsmanstunnel is dringend aan vernieuwing toe. Deze 450 meter rijweg wordt tijdens de maanden juli en augustus vervangen door een asfaltwegdek. Hierdoor zal het op- en afrittencomplex van Lillo (nr. 12) gedeeltelijk afgesloten worden.

Fase 1 – juli 2017: één rijstrook op R2 richting Tijsmanstunnel

Tijdens de eerste fase (juli) wordt het wegdek van de R2 richting Tijsmanstunnel vervangen. Verkeer op de R2 richting Tijsmanstunnel blijft mogelijk, zij het over één versmalde rijstrook. Het verkeer dat van de Scheldelaan de R2 wil oprijden in de richting van de A12, kan dit via de Tijsmanstunnel West waar een tijdelijke oprit toegang zal bieden tot de R2. Het verkeer richting Liefkenshoektunnel wordt over twee versmalde rijstroken geleid. Alle op- en afritten blijven open.

fase1

Fase 2 – augustus 2017: 1 rijstrook op R2 richting Liefkenshoektunnel, noordelijke op- en afrit afgesloten

Tijdens de tweede fase (augustus) is het wegdek van de R2 richting Liefkenshoektunnel aan de beurt. Doorgaand verkeer op de R2 richting de Liefkenshoektunnel blijft over één versmalde rijstrook mogelijk. Het verkeer richting Tijsmanstunnel wordt over twee versmalde rijstroken geleid.

De verbindingen tussen de R2 richting Liefkenshoektunnel en de Scheldelaan (N101) worden afgesloten. Het verkeer van de Scheldelaan (N101) richting de Liefkenshoektunnel, kan de R2 oprijden richting Tijsmanstunnel en aan het complex Kanaaldok omkeren. Het verkeer van de R2 richting de Scheldelaan (N101) ten noorden van complex Lillo, volgt vanaf het complex Antwerpen-Haven een omleiding via de A12 en het complex Zandvliet (nr. 11) naar de Scheldelaan (N101). Het verkeer met bestemming Scheldelaan ten zuiden van het complex-Lillo, rijdt best via het complex Ekeren.

fase2

Hinder en alternatieven

Om de hinder te beperken, gebeuren de werken tijdens de zomervakantie en ’s nachts . Toch zullen ze een ernstige impact hebben op de bereikbaarheid van de haven op beide Scheldeoevers.

Daarom is het interessant om gebruik te maken van onderstaande minder-hindermaatregelen:

- Gratis veerdienst Kanaaldok

- Nachtreductie van 75 % aan de Liefkenshoektoltunnel

- 24/5-opening Deurganckdok.

 

Meer details en omleidingsplannen over de werken vindt u op www.wegenenwerkeer.be/antwerpen. U kunt zich daar ook inschrijven op de nieuwsbrief.