Skip to main content
  • Nieuw lid in de kijker

Nieuw lid in de kijker

Elke maand plaats onze Kamer een lidbedrijf in de kijker dat zich recent aansloot bij ons netwerk. Ontdek de nieuwe leden van deze maand hieronder en kom meer over hen te weten!  

David Gotlib

Sinds enkele jaren maakt David Gotlib, een Antwerpse diamantair van derde generatie, een unieke collectie van diamanten manchetknopen. Deze juwelen voor mannen combineren het vakmanschap van een diamantairsfamilie met klassieke en eigentijdse ontwerpen.  Met zes collecties hebben de klanten van deze juwelenmaker keuze uit een breed scala aan exclusieve designs vervaardigd uit kostbare natuurlijke producten. Elk stuk wordt met oog voor detail en vakmanschap met de hand vervaardigd in Antwerpen.

‘Als jong Belgisch bedrijf vonden we het interessant om anderen te kunnen ontmoeten via een gevestigde waarde zoals Voka. We hopen op deze manier ervaringen en kennis te kunnen uitwisselen met anderen om zo verder te kunnen ontwikkelen. Verder heeft de Kamer veel interessante opleidingen, evenementen, projecten aan te bieden die we nu en later zouden willen volgen. Eén van de grootste troeven van Voka ligt voor ons in het interdisciplinaire aspect. Binnen zijn eigen sector heeft men vaak al een bestaand netwerk uitgebouwd, maar het lijkt ons net interessant om kennis te maken met andere sectoren en uit hun ervaringen te leren.’

Meer info? www.davidgotlib.be

David Gotlib

Quorum

Quorum is een advocatenkantoor dat zich sinds 2012 toespitst op het vennootschapsrecht, fusies en overnames en fiscaliteit, zowel in nationale als internationale context. Naast de hoofdzetel in Antwerpen heeft het nog vestigingen in Brussel en Westerlo. Het 19-koppig team levert diensten aan kmo’s en multinationale ondernemingen in alle mogelijke sectoren zoals logistiek, ICT, bouw en energie. Quorum staat cliënten voornamelijk bij in overname- en/of herstructureringsdossiers. Daarnaast levert het kantoor algemeen advies in dossiers rond ondernemingsrecht en fiscaliteit en staat het cliënten bij in juridische procedures.

‘Voka biedt een uitmuntend netwerk van ondernemers in Vlaanderen. Als lid van Voka, omringd door andere ondernemers, heb je een troef in handen. Het Voka-netwerk biedt ervaren gesprekspartners voor het voeren en verder uitbouwen van een onderneming. Onder andere bij het uitwisselen van ideeën, de aanpak van specifieke problemen en de zoektocht naar de beste tools op vlak van ICT en HRM, kan je als ondernemer een klankbord goed gebruiken. Via Voka vinden we dat’, stelt zaakvoerder Michiel Roovers.
‘Net als vele andere Voka-leden, maakt Quorum deel uit van het zeer uitgebreide kmo-landschap dat Vlaanderen te bieden heeft. Aansluiten bij het Vlaams netwerk dat deze ondernemingen verbindt, is daarom een logische keuze.’

Meer info? www.quorumlaw.eu

Quorum

VG Tailoring

VG Tailoring is een jonge onderneming gespecialiseerd in herenkleding op maat. Voor het vervaardigen van zijn kostuums, vesten, hemden, broeken, chino’s en gepersonaliseerde accessoires, werkt VG Tailoring uitsluitend samen met hoogwaardige Italiaanse stofweverijen. De showroom van de zaak is gevestigd in Temse. Binnenkort opent VG Tailoring ook een vestiging in Beveren.

‘Samen ondernemen, maakt ons sterker. De meerwaarde in het Voka-netwerk is bij uitstek de mogelijkheid die het biedt om mijn professionele en persoonlijke netwerk uit te breiden en te kunnen terugvallen op een organisatie dat mijn belangen als ondernemer behartigt’, stelt zaakvoerder Nicolas van Grinsven.

Meer info? www.vgtailoring.be

VG Tailoring

Herenkleding Albert

Albert is een herenkledingzaak, die mannen van kop tot teen kleedt voor eender welke gelegenheid. Sinds 1928 is de zaak gevestigd in de Anselmostraat in Antwerpen. Als familiale zaak hecht Albert veel belang aan kwaliteit, vertrouwen en dienstbaarheid naar de klant. Naast een eigen parking in de Solvijnsstraat biedt Albert zijn klanten ook de mogelijkheid om thuis door een chauffeur te worden opgehaald of zelfs thuis of tot op kantoor te komen. Het eigen atelier maakt het mogelijk om nodige aanpassingen of retouches snel uit te voeren.

'Als Antwerps bedrijf moet je lid zijn van de Kamer’, vindt zaakvoerder Mark Van Hove. ‘Dit stelt je in staat om te netwerken en terug te vallen op collega-ondernemers, zodat je steeds de economische veranderingen op de voet kan volgen.’

Meer info? www.albert.be

Herenkleding Albert

Dow Belgium

Dow is een wereldwijd chemieconcern met een toonaangevende portfolio met geavanceerde materialen, industriële tussenproducten en kunststofactiviteiten. Sinds 1955 is het actief in de Benelux. Met zijn wetenschappelijke ontwikkelingen maakt het met zijn 4.000 medewerkers, verspreid over acht grote locaties in Nederland en België waarvan zes productielocaties, een verschil in de wereld, of het nu gaat om het beschermen van voedsel, het bouwen en verbeteren van huizen of het leveren van levensreddende medicijnen.

‘Door duurzame relaties op te bouwen binnen onze lokale gemeenschappen en door ons lerend vermogen worden we samen sterker. Daarom bundelen we onze krachten met Voka. Zo kunnen we samen het verschil maken op thema’s zoals duurzaamheid en de regionale arbeidsmarkt. Met een uitstekend netwerk en sterk leiderschap is Voka voor Dow een perfecte samenwerkingspartner’, stelt president Anton van Beek. Global market manager Anouk van Looveren is de site leader van het kantoor in Antwerpen.

Meer info? www.dow.be

Dow Belgium

CoolActivators

CoolActivators helpt merken die gekoelde producten in retail aan de man brengen om de aandacht van de consument te trekken. Dankzij de gekoelde display-oplossingen die CoolActivators verkoopt en verhuurt, kunnen retailers en merken promotie voeren voor hun gekoelde producten op andere, beter zichtbare, plaatsen in de winkel. Onder meer Friesland Campina, Upfield, Danone, Heineken, Esso en Plus Supermarkten doen al een beroep op de diensten en producten van CoolActivators.

‘De eerste twee jaar heeft CoolActivators zich voornamelijk geconcentreerd op zakendoen binnen de Benelux en Duitsland’, vertelt Frank Mooijaart, managing partner van Cool Projects. ‘Onze ambitie reikt uiteraard verder en via de workshops, de sterke evenementen én het geweldige netwerk van de Kamer vergroten we onze kennis en kansen om internationaal door te groeien.’

Meer info? www.coolactivators.be

CoolActivators

1st DVision

Als full support eventbureau concentreert 1st DVision zich op event & support en brand activation, zowel naar organisatie, coördinatie als on-site productie. 1st DVision zorgt voor advies op maat inzake logistieke aanpak en publiciteit en voor een verdere opvolging van het evenement, van opbouw tot afbraak. Voor klanten beheert en stockeert het POS - en publiciteitsmaterialen, waarvan de nodige materialen voor komende evenementen gemakkelijk via de webshop kunnen worden opgevraagd.

‘Voka biedt 1st DVision een platform om de naambekendheid te vergroten, nieuwe partnerships op te starten en de klantenportefeuille uit te breiden. De verscheidenheid aan bedrijven en ondernemers die lid zijn van de Kamer brengt ons bovendien in contact met sectoren waarin we nog niet werkzaam zijn’, zegt medezaakvoerder Dieter Verheyen.

Meer info? www.1stdvision.be

1st DVision

Amista

Amista is een IT-consultancybedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en implementeren van SAP-oplossingen en -diensten. Met meer dan 75 medewerkers in dienst ligt de focus van Amista op SAP en binnen het domein van ERP en CRM voornamelijk op klant- en servicegerichte processen: van marketing over verkoop tot en met het automatiseren van onderhouds-en servicescenario’s. Daarnaast optimaliseert het bedrijfsprocessen met de ontwikkeling van applicaties, gebouwd met de meest moderne SAP-technologieën. Voorts is Amista nog een pionier in het implementeren van digitaal leren op basis van SAP Enable Now en SAP Litmos.

‘Amista is op zoek naar best practices om te groeien tot boven 100 werknemers. Daarvoor zoeken we inspiratie bij organisaties die ons richting kunnen geven. Voka blijkt een perfecte match, zowel op gebied van interpersoonlijk contact als het totale aanbod van opleidingen en workshops’, verwijst CEO Geert Vanvaerenbergh onder andere naar zijn deelname aan het Accelero-traject. ‘Ik ben zeer opgetogen over de aangeboden inhoud en kennis daarbij. De sprekers zijn bijzonder degelijk en deel uitmaken van een netwerk van gelijkgestemde ondernemers die in eenzelfde momentum in hun groei zitten, is excellent en inspirerend.’

Meer info? www.amista.be

Amista

Car Beauty Center

Car Beauty Center is al 20 jaar gespecialiseerd in de complete reiniging van voertuigen. In zijn gespecialiseerd atelier in Kontich kunnen zowel particulieren als bedrijven er terecht voor interieurreiniging, polieren & simoniseren, lak- & interieurverzegeling en het reinigen van extreme vervuiling. Daarnaast zet het ook teams op locatie in met behulp van mobiele units. Door die aanpak is Car Beauty Center een partner voor zowel garages, leasebedrijven als bedrijven met een wagenpark.

‘We zijn ervan overtuigd dat het een meerwaarde is om deel uit te maken van een ondernemend netwerk zoals Voka. Dit geeft ons de mogelijkheid om ervaringen met andere ondernemers te delen’, geven zaakvoerders Frederik Nuyts en Maarten Roelants aan. ‘We willen onszelf en onze onderneming steeds in vraag blijven stellen en telkens opnieuw een objectieve blik werpen op onze visie. De tools en het netwerk dat Voka hiervoor biedt, zien wij als een belangrijk onderdeel om dit te bereiken.’

Meer info? www.autoreiniging.be

Car Beauty Center

Robonext

Robonext uit Edegem is een IT-servicebedrijf gespecialiseerd in het automatiseren van administratieve processen. Robonext implementeert softwarerobots die bedrijfsprocessen op dezelfde manier uitvoeren als werknemers, maar zonder fouten, in een hoger tempo en tegen veel lagere kosten. Hierbij maakt Robonext gebruik van robotic process automation (RPA), volgens CEO Pieter Celis het snelstgroeiende softwaresegment ter wereld. ‘RPA is interessant voor zowel kmo’s als grote bedrijven, omdat het toelaat om snel resultaten te boeken en een terugverdientijd van 6 à 9 maanden te realiseren’, klinkt het.

‘Voka biedt ons een unieke kans om ons netwerk uit te breiden. We willen inzicht verkrijgen in wat er leeft en tegelijk Voka-leden beter informeren over de mogelijkheden van RPA’, stellen oprichters Joris Van Ostaeyen, Johan De Mulder en Pieter Celis.

Meer info? www.robonext.eu

robonext

Era Belgium

ERA is een van de grootste residentiele vastgoedmakelaars van Vlaanderen, met 106 vestigingen verspreid over België. Als marktleider begeleidt het verkopers/kopers en verhuurders/huurders bij hun verhuis- of investeringsplannen. ‘Daarbij streeft ERA Belgium ernaar om zijn dienstverlening aan te bieden op een professionele en betrouwbare manier, maar overgoten met enthousiasme, service en de nodige innovatie’, stelt CEO Johan Krijgsman.

‘Als nieuwe CEO wil ik de banden met collega-ondernemers extra aanhalen. De mogelijkheid om via het Voka-netwerk onderling ervaringen te kunnen uitwisselen, houdt een win-winsituatie in. Daarnaast biedt de Kamer ook vaak interessante workshops en evenementen aan.’

Meer info? www.era.be

Era Belgium

GEFCO Forwarding Belgium

GEFCO Forwarding Belgium biedt geïntegreerde logistieke ‘door-to door’-oplossingen aan groeiende kmo’s en multinationals. Het maakt deel uit van de Franse logistieke groep GEFCO die wereldwijd eigen logistieke kantoren heeft. GEFCO specialiseert zich in wereldwijde transporten over zee, projectladingen, spoorvervoer, douane-opdrachten en online toepassingen. Dankzij een jarenlange logistieke ervaring in onder meer de farmaceutische industrie en de automotive voldoet het aan de allerhoogste kwaliteitseisen en processen. Met zijn Global Visibility Tool biedt het klanten realtime tracking & tracing en exception management reporting.

‘Via de Kamer zoeken we aansluiting met wereldwijd exporterende kmo’s, aangezien we hen waardevolle ondersteuning kunnen bieden’, zegt Dave Minnebach, director business development bij GEFCO voor de Benelux

Meer info? www.gefco.net

GEFCO Forwarding Belgium

PeVita Coaching

Voor PeVita vormen mindset, voeding en beweging drie belangrijke pijlers voor een verandering van levensstijl. Vanuit dat idee begeleidt zaakvoerster Peggy Van Kemseke klanten naar persoonlijke vitaliteit voor een kwalitatiever leven, zowel fysiek als mentaal gezien.
In haar ontwikkelingstrajecten trekken klanten de natuur in, waarbij extra zuurstof, beweging en prikkeling van de zintuigen energie geven en het stresshormoon terugdringen. Bij haar fit-trajecten bepalen de gemeten waarden de focus. Centraal staan gezonde beweging en voeding voor een fit lichaam waarin een fitte geest zich thuis voelt. Beide trajecten staan open voor zowel individuen, groepen als bedrijven die waarde hechten aan een fitte bedrijfscultuur.

‘Als zelfstandige mis ik soms de dynamiek en het klankbord van andere ondernemers. De persoonlijke aanpak, het gigantische netwerk en de expertise die Voka in huis heeft, geven me het vertrouwen dat de Kamer de juiste partner is om mijn bedrijf verder te laten ontwikkelen’, geeft de zaakvoerster aan. ‘Ik kijk ernaar uit om de aandacht voor welzijn bij anderen om te zetten naar persoonlijke vitaliteitsdoelen en skills van het ondernemerschap bijleren.’

Meer info? www.pevita.be

Pevita Coaching

Go4Logistics

Go4Logistics ontwikkelt softwareoplossingen voor transport- en logistieke bedrijven voor het beheren en plannen van alle transporten via de weg, het water, het spoor en de lucht. Go4Logistics biedt oplossingen voor containertransport, groupage en distributie, short sea shipping, tanktransport, intermodaal en internationaal transport. Het bedrijf werd in 2010 opgericht als dochter van de Cronos Groep en wordt vandaag geleid door Veerle Goossens.

‘Vanuit het hart van de haven zien wij als geen ander het groeiende belang van digitalisering in transport en logistiek. Onze kennis en ervaring in dit domein willen we graag delen met het netwerk van Voka Antwerpen-Waasland’, geeft ze aan. ‘Daarnaast zijn we sterk geïnteresseerd in de trajecten van Plato. De komende jaren wil Go4Logistics internationaal verder doorbreken. Dus laten we ons graag begeleiden en inspireren door andere ondernemers.’

Meer info? www.go4logistics.be

Go4Logistics

Bentri

Bentri Forwarding is een logistieke dienstverlener in de haven van Antwerpen met een focus op zeevracht, zowel voor container als breakbulk en projectverschepingen. Door logistieke vragen en problemen op zich te nemen, helpt Bentri Forwarding andere bedrijven bij het exporteren van hun goederen wereldwijd. Door zijn kleinschaligheid slaagt het bedrijf erin steeds kort op te bal te spelen en een sterk persoonlijk contact met zijn klanten te onderhouden.

‘Voor een jong bedrijf is Voka-lidmaatschap een extra ondersteuning, zeker met de vele netwerkmogelijkheden, knowhow en opleidingen waartoe het mogelijkheden biedt’, merkt managing director Patrick Rubenska. ‘Het Plato-traject biedt onze firma ook de kans om ideeën af te stemmen met gelijkgezinden en op die manier ook verder te groeien.’

Meer info? www.bentri.be

Bentri

DMV Advies

DMV Advies is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar met een uitgesproken focus op kmo's. Intussen al drie generaties zet DMV Advies in op een open en kwaliteitsvolle dienstverlening, correct advies en dito verzekeringen, zodat zijn klanten steeds met een gerust hart kunnen ondernemen. Het kantoor wordt gerund door Kevin en Kimberly De Maesschalck.

'We zijn Voka-lid geworden omwille van twee goede redenen. Eerst en vooral biedt het lidmaatschap ons de kans om ons netwerk uit te breiden. Daarnaast spreken ook de opleidingsmogelijkheden via Voka ons erg aan. Zo zijn we ook ingestapt in het Plato-traject, na al de lovende commentaren die we hierover al hebben gehoord', zegt Kevin De Maesschalck.

Meer info? www.dmvadvies.be

DMV Advies

Helpper

Helpper is de start-up die de thuishulp heruitvindt door buurtbewoners met elkaar te verbinden. Zo helpt het ouderen, mensen met een beperking en chronisch zieken een vertrouwenspersoon te vinden in hun eigen buurt, om hen te ondersteunen in dagelijkse taken zoals boodschappen doen of een transport naar een afspraak.

Helpper werkt zowel via een website als een app die mensen begeleiden naar een juiste match. Helpper zorgt daarbij voor de screening van elke helpper, de verzekeringen, de betalingen, en conflictbemiddeling indien nodig. Vandaag is het actief in Groot-Antwerpen, Groot-Gent en Brussel, waar 3.500 helppers ondersteuning bieden aan 1.400 ‘helppies’. Samen voeren ze meer dan 20.000 uren werk per maand uit.

‘We zijn toegetreden tot het Voka-netwerk om ons netwerk, binnen en buiten de zorg, verder uit te breiden. We hopen vooral op interessante ontmoetingen en inspirerende gesprekken met andere ondernemers’, geeft zaakvoerder François Gerard aan.

Meer info? www.helpper.be

Helpper

Drukkerij en Kantoorbenodigdheden Jacobs

Drukkerij Jacobs is een kmo gespecialiseerd in kantoorbenodigdheden, kopieerservice en drukwerk. Het team bestaat uit zaakvoerder Philippe Jacobs, zijn vrouw Veerle, dochter Gaëlle en medewerker Hans. Het bedrijf bestaat 50 jaar en levert alle kantoorbenodigdheden aan huis, zonder enige leveringskosten. Het runt ook een webshop met meer dan 25.000 kantoorbenodigdheden, die bedrijven na het aanmaken van een account aan voordeligere prijzen kunnen bekomen. In drukwerk en kopieerservice is Drukkerij Jacobs gespecialiseerd in naam- en geboortekaartjes, enveloppen en brochures.

‘Door Voka-lid te worden, willen we ons netwerk vergroten en in contact komen met andere bedrijven’, onderkent zaakvoerder Philippe Jacobs het belang van netwerken voor een ondernemer.

Meer info? www.jacobs-berchem.be

Jacobs

Pieter Geerts Graphic Design

Pieter Geerts Graphic Design is een klein grafisch bureau met een grote dosis energie en meer dan 20 jaar ervaring, zodat een allround en hoogstaande dienstverlening mogelijk is. Bij Pieter Geerts Graphic Design kan je terecht voor creatief logo-ontwerp en uitwerken van huisstijlen, vormgeving van bedrijfsmagazines (ook digitaal), visuele communicatie, …  #Ilovemyjob

‘Ik geloof in de kracht van netwerken én vind het ook enorm leuk. Als ondernemer kan je nooit te veel mensen kennen om elkaar vooruit te helpen. Ik bouw graag aan nieuwe relaties en ben overtuigd van de sterkte van langetermijnrelaties die voor beide partijen voordelig zijn. Bij Voka kan ik mezelf zijn als mens en als ondernemer én tegelijk gemakkelijk in contact komen met medenetwerkers om die relaties op te bouwen. #Let’s meet!’

Meer info? www.pietergeerts.be

Pieter

Autajon Labels Belgium

Autajon Labels Belgium is een producent van zelfklevende etiketten op rol. Het levert aan diverse sectoren, zoals farmacie, cosmetica, confiserie en industrie. Het productgamma gaat van eenvoudige logistieke labels tot meer technische versies. Meer dan de helft van de productie wordt geëxporteerd naar diverse landen, voornamelijk binnen Europa.

De firma startte in 1969 in Deurne met de naam Bopack. Door de voortdurende groei volgde begin jaren '90 de verhuizing naar de huidige locatie naast de E313 in Wommelgem. In 2009 kwam het familiebedrijf met ook vijf vestigingen in Frankrijk en Nederland in handen van de Franse familiale groep Autajon. Sinds midden 2018 is Martin van der Wees er de managing director. De Autajon Group heeft wereldwijd 34 vestigingen en 4.300 werknemers.

'Autajon Labels Belgium is lid geworden van de Antwerps-Wase Kamer om onze horizonten te verbreden en om onze medewerker te kunnen laten netwerken met gelijkgestemden inhet Antwerpse bedrijfsleven', stelt Martin van der Wees.

Meer info: www.autajon.com of www.autajon-labels.be

Autajon

Elan Recruiting

Elan Recruiting is een rekruteringskantoor met een focus op buitenlandse hoger opgeleide technische profielen, voornamelijk ingenieurs. Zaakvoerders Els Van Holderbeke en Annick Truyens geloven in een persoonlijke aanpak.

'We willen onze kandidaten leren kennen en hen ook opvolgen zodra ze in dienst zijn. Anderzijds willen we ook op zoek gaan naar de juiste match voor bedrijven. We zorgen voor ondersteuning niet alleen bij rekrutering maar ook bij de administratie, de huisvesting, de taal, de inburgering,...'

'Onze zetel is gevestigd in Limburg. Maar we hebben bewust gekozen om lid te worden van de Antwerps-Wase Kamer vanuit onze overtuiging dat we in deze regio met de haven en de vele bedrijven actief in de bouw en de logistiek het meest kunnen betekenen voor bedrijven', geven ze aan. 'Na een warm onthaal hebben we al meteen werk kunnen maken van ons netwerk via een bedrijfsbezoek bij Umicore, een opleiding rond netwerking en de talentenbeurs Grenzeloos Talent.'

Meer info? www.elan-recruiting.com

Elan

CJ ICM Logistics

Sinds 1 mei 2019 is de CJ Groep uit Zuid-Korea ook actief in Antwerpen, nadat CJ ICM Logistics zich in het Atlantic House heeft gevestigd. CJ is een bedrijf dat al sinds 1930 beursgenoteerd is. Met diverse industrieën waaronder CJ Logistics, is het met 146 kantoren en 22.000 man personeel aanwezig in 46 landen.

Als innovator op vlak van supply chain management, is CJ-ICM Logistics gespecialiseerd in het vervoer van projectladingen tot op de eindbestemming. Hiervoor kan het terugvallen op eigen transport- en hijsingenieurs en beschikt over een eigen materieel zoals SPMT's, primemovers, kranen met een capaciteit tot 750 ton en speciale schepen voor moduletransporten.

'Voor Antwerpen is er een duidelijk investeringsplan, waarbij er ook zal worden geïnvesteerd in opslag en distributie', stelt managing director Peter van der Veeken van CJ ICM Logistics Antwerpen. 'Het Voka-lidmaatschap laat ons toe om beter te netwerken en ook een beroep te doen op de dienstverlening op internationaal vlak van de Kamer.'

Meer info: www.cj-icm.com

CJ icm

Uw nieuws hier?

Mail ons uw bedrijfsnieuws

Nog geen lid?

Sluit uw bedrijf aan bij het grootste ondernemersnetwerk

Ik wil meer weten!