Skip to main content
 • Natraject Welt
Voka Community -

Welt Antwerpen-Waasland

In het natraject verdiepen we de bouwstenen van een inclusieve bedrijfscultuur en duurzaam loopbaanbeleid. Hieronder vind je het volledige programma met aanvullende webinars, workshops en netwerkmomenten. Schrijf vrijblijvend in voor de sessies die bij je actieplan of interesses aanleunen! Al deze Welt-sessies zijn uiteraard ook gratis bij te wonen.

1) Wees je bewust van drempels in je organisatie

Bekijk je organisatie vanuit een kritisch perspectief: zijn we echt zo inclusief als we denken? Hebben we ergens verborgen drempels geïnstalleerd? Zijn we ons bewust van onze automatische vooringenomenheden, onze bias? 

 • Vergroot je kennis over inclusie en verbreed je perspectief in het collectieve Welt-traject, dat je al doorliep of waarvoor je hier nog kan inschrijven.
   
 • Drempels in je organisatie (voorbij): Een ervaringsdeskundige getuigt over drempels op de werkvloer en hoe je die als onderneming kan wegwerken, op weg naar inclusie.
   
 • Beheers je bias (voorbij): Els Compernolle maakt je wegwijs in de werking van unconscious bias en reikt manieren aan om die te temperen.

 

2) Overtuig je management

Jij weet ondertussen dat ‘inclusie’ een evidentie is in je strategie, doelstellingen en visie. Maar voelt je management die noodzaak wel aan? Vertaal je visie overtuigend naar je C-level.

 • Spreek de taal van je management: (voorbij): Welke argumenten en cijfers overtuigen je C-level van het belang van een duurzaam HR-beleid?
   
 • Generatiemanagement (29 november, 14.00u - 17.00u, fysieke workshop): Aan de slag met de verschillen en de overeenkomsten tussen generaties X, Y en Z.
   
 • Diversiteitscharter: Heeft je CEO zin om mee op de kar te springen? Hij of zij kan ons diversiteitscharter ondertekenen en deelnemen aan de daaraan gekoppelde diversiteitsopleiding. Meer informatie vind je hier.

 

3) Zorg dat de inclusieve visie doorsijpelt

Een sterke strategie is één ding, nu moet ze nog doorsijpelen naar alle stakeholders op de werkvloer. Betrek leidinggevenden en medewerkers bij je visie en creëer draagvlak om ze uit te bouwen.

 • De (slimme) terugkeer naar de werkvloer (voorbij): De psychosociale aspecten van de terugkeer naar het werk mogen niet onderbelicht blijven. Mensura staat stil bij de veranderde noden van de werknemer.

 • Wendbare organisatiestructuren (voorbij): Welke organisatiestructuur past bij het DNA van jouw bedrijf? Waarin kan je beweging brengen, of net meer stabiliteit?

4) Neem actie in je hr-processen

In theorie is je organisatie klaar om inclusief aan de slag te gaan. Werk mogelijke drempels weg met je inclusieve strategie in het achterhoofd.

 • Kennismaking Welt-bedrijven en arbeidsbemiddelaars (voorbij): Wat is arbeidsbemiddeling en wat kan het betekenen voor jouw organisatie? Leer ons netwerk van arbeidsbemiddelaars kennen.
   
 • Inclusief communiceren (uitgesteld, datum te bepalen): Hoe bereik je iedereen die je wil bereiken, en waar sluit je eventueel mensen uit?
   
 • Inclusief rekruteren (13 december, 08.30u - 16.30u, fysieke workshop): In de voormiddag staan we stil bij bias in rekruteren, en welke drempels we onbewust installeren bij het aanwerven. De namiddag focust op kandidaatgedreven rekruteren en het gebruik van de juiste kanalen voor jouw boodschap.

 

Bekijk ons natraject chronologisch

Contactpersonen

Emma Cottenie

Welt-Coördinator

Nyota Mweze

Welt-coördinator

CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD Worx
Tormans