Skip to main content
Map
  • Ad Valvas

Activiteiten derde organisaties & internationaal nieuws

Ad Valvas

Op de Ad Valvas pagina verschijnt een actueel overzicht van verschillende handelsvoorstellen, buitenlands nieuws en activiteiten die wij aanbevolen krijgen van onze partners uit het binnen- en buitenland. 

Topic

Inhoud

WAAR VIND IK SUBSIDIES VOOR MIJN INTERNATIONAAL ONDERNEMEN

 

  • Surf naar de subsidiedatabank van Vlaanderen en selecteer onderaan het thema internationaal ondernemen en je vindt alle steunmaatregelen voor je buitenlandse plannen!
  • Alle Europese fondsen vind je onder deze link van de Vlaamse overheid en daar kan je filteren op doelgroep, type fonds, projecttype en domein / sector. Ook de Europese Commissie zelf heeft een online databank waar je kan zoeken naar EU fondsen en aanbestedingen via deze link 
  • Maak kennis met het Vlaams Europees Verbindingsagentschap en laat je begeleiden in je zoektocht naar EU subsidies via deze link. 

ONZE DIENSTVERLENING OP CHINA UITGEBREID

 

Voka tekende in februari 2021 een principeakkoord met het EU SME Centre om ondernemers nog sneller, professioneler en kwalitatiever te ondersteunen in hun zakendoen met China. Het EU SME Centre is een initiatief van de Europese Unie opgericht in 2010 dat een uitgebreide reeks praktische ondersteunende diensten verleent aan Europese kleine en middelgrote ondernemingen.  Het centrum wordt gefinancierd door Europa en uitgevoerd door een consortium van vijf partners. Het EU SME Centre heeft een team van deskundigen dat advies en steun geeft op vier gebieden: bedrijfsontwikkeling, wetgeving, normen en conformiteit en human resources. Van eerstelijnsadvies tot diepgaande technische oplossingen worden diensten aangeboden via  een kenniscentrum, een adviescentrum, een opleidingscentrum en een platform voor belangenbehartiging.

Voor meer info mail naar Petra Van Bouwelen

Logo EU SME Centre

 

CHINA COMMUNITY
VOOR MARKTTOEGANG

Enrich in China bouwt aan een community onder de naam ‘Soft Landing Zones and External Service Providers’. Dit om Europese organisaties te ondersteunen bij hun markttoegang op China en voor alle andere dienstverlening onder de portfolio van Enrich. Voor meer info Klik hier

ENRICH:
WERELDWIJD NETWERK
VOOR 
EU WETENSCHAP

ENRICH is een wereldwijd netwerk van centra en hubs die internationalisatie promoten van Europese wetenschap, technologie en innovatie (STI). 
Het wordt gepromoot door de Europese Commissie via Horizon 2020, het ENRICH netwerk biedt allerlei diensten om te connecteren met Europese onderzoeks- , technologie- en bedrijvenorganisaties met 3 koplopers op dit vlak: China, Brazilië en USA.

Contactpersonen

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Laurence Menten

Projectverantwoordelijke Internationaal ondernemen