Skip to main content
Map
  • Het blijft in de familie™

Familiebedrijven spelen een cruciale rol in onze economie. Ze zijn veerkrachtig, betrokken en laten zich graag omringen door een sterk netwerk. Een familiebedrijf runnen gaat gepaard met specifieke gevoeligheden en dat vraagt dus om een andere en unieke aanpak.

hetblijftindefamilie

Voka Mechelen-Kempen heeft een uniek dienstenaanbod voor je klaar op maat van familiale eigenaars-ondernemers en hun eventuele opvolgers. Of je het familiebedrijf nu met twee generaties in handen neemt of de dagelijkse gang van zaken straks overlaat aan de volgende generatie, wij staan voor je klaar. In eender welke fase jouw onderneming zich bevindt. 

  • 77% Familiebedrijven in België
  • 55% Familiebedrijven met meer dan 200 medewerkers
  • 45% van de toegevoegde waarde
Je wil je voorbereiden en persoonlijk ontwikkelen als opvolger

Als (toekomstige) eigenaar-ondernemer van je familiebedrijf kan je bij Voka terecht voor je verdere persoonlijke ontwikkeling. Hoe je meer kan delegeren, stress het hoofd bieden of bekwame en gemotiveerde medewerkers kan vinden bijvoorbeeld. Met concrete informatie toegepast op je familiebedrijf houden we je ook volledig up to date rond nieuwe wetgeving.

Je hebt als opvolger nood aan een klankbord en wil netwerken met gelijkgestemden

​​​​​​Bij een familiebedrijf lopen onderneming en privé vaak door elkaar. Het is eigen aan een familiebedrijf en zorgt voor een sterke onderlinge binding. In de praktijk is dit vaak ook de valkuil. De scheidingslijn tussen privé en werk is heel dun. Als familiaal ondernemer hiervoor een klankbord vinden, kennis delen en afstemmen met gelijkgestemden werkt verrijkend en inspirerend. Met dit Voka-aanbod maken we hier volop ruimte voor.​​​

familioculinair2021

Nieuw: Familio Culinair

Nieuw in 2021 is ons gastronomisch inspiratietraject 'Familio Culinair', dat zich exclusief richt op ondernemende families. Schuif mee aan tafel met een aantal toonaangevende familiebedrijven. Gedurende een jaar brengen we de verschillende generaties van het familiebedrijf bij elkaar in een uniek en intiem kader. Wat je mag verwachten is een mix van inspiratie, ervaringsuitwisseling, inhoudelijke vorming en topgastronomie! 

Het hele programma vind je hier

FBH

Family Business Happening 2021

Elk jaar brengt Voka de familiebedrijven uit de regio samen op een gratis Family Business Happening rond een relevant thema. De zesde editie in 2021 zoomt in op het belang van een goed employer branding beleid voor het aantrekken en houden van medewerkers. Gastheer is familiebedrijf Van Dessel Insurance, praktijkgetuigenissen zijn er van Evelien Torfs en Van Dessel. 

Meer informatie en inschrijven

 

Je wil duidelijke afspraken maken binnen het familiebedrijf rond deugdelijk bestuur

​​​​​​Goede afspraken maken goede vrienden! Als eigenaar van een familiebedrijf besef je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om duidelijke afspraken te maken tussen familiale aandeelhouders, andere familieleden en het management. 

Je wil werken aan een strategisch toekomst- en businessplan

​​​​​​Als familiale ondernemer wil je de toekomst en de continuïteit van het familiebedrijf te allen tijden veiligstellen. Het is belangrijk om te weten waar jouw sterktes en zwaktes liggen, zodat je deze kan omvormen tot uitdagingen en opportuniteiten. Zowel de overlatende als de overnemende generatie dienen daarom optimaal te worden voorbereid op hun (toekomstige) verantwoordelijkheden. Strategie, visie en missie helpen jouw familiebedrijf hier verder in.

Je wil je financiën, fiscaliteit en verzekeringen op punt zetten

​​​​​​Cijfers zijn het belangrijkste die je als ondernemer moet kennen. Waarom? Ze geven jou de meest geconcentreerde informatie over jouw bedrijf en helpen bij het nemen van beslissingen.

Getuigenissen van familiebedrijven

Ivo Margriet - oprichter ECS

 

Charles Leclef - eigenaar Het Anker Mechelen

 

 

 

"Het blijft in de familie" wordt gerealiseerd in samenwerking met

HBIDF   AIO

Contactpersoon

Charlotte Pollet

Adviseur familiebedrijven en snelle groei