Skip to main content
Map
  • Infosessie Start2export2: Turkije
Voka Infosessie

Infosessie Start2export2: Turkije

Internationaal Ondernemen
  • Online

Ben je exporteur en wil je je eerste stappen zetten op de Turkse markt? Dan is het exclusief begeleidingstraject 'Start2Export2 Turkije' van Voka - KvK Mechelen-Kempen en Flanders Investment & Trade iets voor jou! 

Waarom Turkije?

Ondanks de wereldwijde uitdagingen van de afgelopen jaren groeide de Turkse economie vorig jaar met 5,6% en liet daarmee het 3de hoogste cijfer van de G20 landen optekenen. Daarnaast biedt ook de geografische ligging van Turkije tussen Europa en het Midden-Oosten veel mogelijkheden. De landbouw vormt een van de belangrijkste sectoren van Turkije en het land is de grootste producent van hazelnoten en abrikozen, maar ook de industrie is er sterk vertegenwoordigd. Sectoren zoals de auto en textiel en de consumer elektronica hebben een belangrijk aandeel in de economie.

Turkije heeft een sterke en snelgroeiende industriële infrastructuur. Met bevoorradingsproblemen, vooral afkomstig uit China, streven Europese bedrijven ernaar samen te werken met leveranciers die dichterbij liggen in plaats van verre landen die alleen goedkope productie aanbieden.

Verder is het land economisch sterk ontwikkeld met een focus op autoproductie, luchtvaart, bouwmaterialen, voeding en textiel.

Lees meer op het Landendossier Turkije van FIT.

Start2export2

Ontdek tijdens deze gratis kick-off meer over dit coachingtraject. Na een grondige voorbereiding helpt dat jouw bedrijf met een b2b-missie naar Turkije in oktober 2023 om er voet aan de grond te krijgen.

Programma

11u00 Verwelkoming door Laurence Menten, Voka Mechelen-Kempen
11u05 Zaken doen met Turkije door Sara Deckmyn, 
Economisch Vertegenwoordiger bij Flanders Investment & Trade in Istanbul, Turkije
11u30 Testimonial van een bedrijf met ervaring op de Turkse Markt
11u45 Toelichting over het Start2Export2-traject door Dhr. Peter Jaspers, Coördinator Binnenlands Netwerk Flanders Investment & Trade Verantwoordelijke FIT- Enterprise Europe Network Vlaanderen
11u55 Q&A
12u00 Einde

Doelgroep

Deze kick-off en bij uitstek het begeleidingstraject is geschikt voor ondernemers en exportmanagers die hun eerste stappen willen zetten op de Turkse markt.

Laurence Menten

Projectverantwoordelijke Internationaal ondernemen

Full bio of Laurence Menten

Wanneer

Prijs

De infosessie is gratis.
De prijs van het volledige traject zal besproken worden gedurende de infosessie.

Dit begeleidingstraject is een samenwerking van Voka en Flanders Investment & Trade.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Logo Flanders Investment and Trade

Advertentie VanRoey- nov