Skip to main content
  • Merksem/Deurne: werken Azijnbrug van start op 3 juli

Merksem/Deurne: werken Azijnbrug van start op 3 juli

Op 3 juli start De Vlaamse Waterweg met het afbreken van de Azijnbrug. De brug zal tot 31 maart 2018 afgesloten zijn voor alle verkeer. Er worden omleidingen voorzien via andere bruggen over het Albertkanaal.

De werken aan de brug zijn een onderdeel van het moderniseringsproject van het Albertkanaal. Alle bruggen over het Albertkanaal worden verhoogd en de vaargeul wordt verbreed. Zo wordt de binnenvaart een alternatief voor vrachtvervoer over de weg. Er wordt een nieuwe metalen boogbrug op dezelfde plaats als de huidige brug gebouwd. Het gedeelte Deurnsebaan/Mechelessteenweg (N130) dat in het verlengde ligt van de brug, wordt vervolgens heraangelegd.

Hinder en omleidingen

Tijdens de werkzaamheden voor de nieuwe brug wordt de Azijnbrug vanaf 3 juli voor negen maanden afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via de Theunisbrug voor het wegverkeer, het busverkeer en de fietsers. Ook de Hoogmolenbrug en de Houtlaan worden als omleidingsroute ingezet om het verkeer over langere afstand het Albertkanaal te laten kruisen. Deze situatie geldt tot eind maart 2018.

Ook aan de aansluitingen van de brug wordt gewerkt. Er wordt op de noordelijke oever (zijde Merksem) een fietshelling aangelegd om de verbinding van het fietspad langs het Albertkanaal met te realiseren. Dat betekent dat ook aan de Vaartkaai zal worden gewerkt. Meer info hierover vindt u hier.

Lokale ondernemingen moeten er ook rekening mee houden dat de verbinding tussen Merksemsesteenweg en de Vaartdijk is geknipt tijdens de werken.

 

Meer info en omleidingskaarten vindt u hier.