Skip to main content
  • Merksem/Deurne: Vaartkaai drie maand afgesloten vanaf 29 juli

Merksem/Deurne: Vaartkaai drie maand afgesloten vanaf 29 juli

De Vlaamse Waterweg voert grote werkzaamheden uit aan de Azijnbrug. Ook op de Vaartkaai worden werken gestart. Nadat de weg op 15 juli één weekend dicht gaat voor alle verkeer, volgt vanaf 29 juli tot 27 oktober 2017 een permanente onderbreking. Er worden omleidingen voorzien.

Van 15 tot 17 juli wordt de Vaartkaai een weekend afgesloten om de afbraak van de Azijnbrug te beveiligen. Later wordt ook aan de aansluitingen van de brug wordt gewerkt. Er wordt op de noordelijke oever (zijde Merksem) een fietshelling aangelegd om de verbinding van het fietspad langs het Albertkanaal met te realiseren.

Vanaf 29 juli is de Vaartkaai drie maand dicht om vernieuwing van de weg onder de brug en kruispunt met Straalstraat te realiseren. Lokaal verkeer en fietsverkeer wordt omgeleid via de Jozef Cogelslei en Toekomstlaan. Na het kruisen van de Deurnsebaan, moet het zijn weg verder zetten via de Glasstraat, Griffinstraat en Oostkaai om terug de Vaartkaai te bereiken. Doorgaand verkeer wordt ontraden om de Vaartkaai te gebruiken en omgeleid via de Kruiningenstraat en de Bredabaan. Op 27 oktober 2017 is de Vaartkaai terug open voor alle verkeer.

Meer info en omleidingskaarten vindt u hier.