Skip to main content
  • Merksem: werken op de Frans De L’Arbrelaan in Merksem gestart

Merksem: werken op de Frans De L’Arbrelaan in Merksem gestart

Op 9 januari is de eerste fase van de werken op de Frans De L’Arbrelaan in Merksem gestart. Nutsleidingen en rioleringen worden vernieuwd en het wegdek tussen de Sint-Bartholomeusstraat en de Beukenhofstraat wordt heringericht. De werken zullen zo’n 10 maanden duren. Het verkeer kan gedurende de werken slechts in één rijrichting rijden.

De werken op de Frans de l’Arbrelaan zijn een volgende stap in de herinrichting van het Duvelsplein. De werken omvatten het vernieuwen van nutsleidingen, het plaatsen van een gescheiden rioleringsstelsel en de heraanleg van het wegdek tussen de Sint-Bartholomeusstraat en de Beukenhofstraat. In de toekomst zal nog één rijstrook in beide richtingen beschikbaar zijn voor het verkeer. De tramsporen blijven in het midden liggen. Er komt een tramhalte.

De werken worden in twee fasen uitgevoerd. Er wordt telkens langs één kant van de weg gewerkt. Zo blijft verkeer in één rijrichting steeds mogelijk: in de richting van de Theunisbrug. De eerste fase zal zo’n 5 maand duren. Daarna volgt de volgende fase. Ook daar is de verwachting dat die 5 maand in beslag zal nemen.

Het stuk Frans de l’Arbrelaan tussen de Beukenhofstraat en de Heirmanstraat worden heringericht met het project Duvelsplein. Die worden samen met de werken aan de Theunisbrug uitgevoerd in de loop van 2018.

meer info hier.