Atelier Raad van Advies

21/04/2017

U denkt eraan om te gaan samenwerken met een adviseur of onafhankelijk bestuurder? U bent op zoek naar een klankbord, bijkomende deskundigheid en/of een professioneel netwerk van externe adviseurs en/of bestuurder? Dan kan het atelier ‘Raad van advies’ u een duwtje in de rug geven!

Wilt u soms ook eens de mening van een ervaren expert kunnen inroepen bij het nemen van belangrijke (strategische) beslissingen voor uw bedrijf? Het kan systematisch als u over een raad van advies beschikt. Zo'n raad van advies fungeert als uw klankbord en raadgever wanneer u het nodig heeft. Een absoluut pluspunt voor uw bedrijf!

Benieuwd of het iets voor u is? Of u bent overtuigd en wilt een raad van advies of van bestuur starten maar weet nog niet helemaal hoe u dit moet aanpakken? U twijfelt over uw strategie en enkele juridische en organisatorische zaken die bij een raad van advies of bestuur komen kijken? Neem dan deel aan het ‘Atelier Raad van advies’ dat opstart op 21 april bij Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.

U ontdekt in vier sessies onder meer hoe u praktisch en juridisch een mogelijke adviseur en/of bestuurder kiest, benadert en benoemt en welke vergoedingen gehanteerd worden.

Wat mag u inhoudelijk verwachten tijdens deze 4 sessies?

  • Wat is mijn strategie? Waar wil ik met mijn bedrijf naartoe en hoe past een Raad van Advies en/of Bestuur hier in?
  • Op zoek naar een adviseur en/of bestuurder? Hoe pak ik dat aan? Waar vind ik zo iemand en hoe leid ik hem in mijn organisatie in?
  • Werking van de raad? Wat is de rol van de voorzitter? Hoe voorbereiden? Hoe notules maken
  • Evaluatie: wat zijn goede resultaten, hoe opvolgen, …?

Op elke sessie verwelkomen we ook steeds een getuige!
 

Programma

  • 13u30: aanvang atelier
  • 13u00: onthaal
  • 15u30: korte pauze
  • 17u00: einde atelier

Doelgroep

U bent CEO van een groeibedrijf en op zoek naar een klankbord dat u adviseert bij het nemen van strategische beslissingen voor uw bedrijf en u adviseert op meerdere managementdomeinen. U wilt zich op structurele wijze omringen met experten die u kunnen ondersteunen in het realiseren van uw strategische prioriteiten. Om bedrijfsblindheid tegen te gaan overweegt u de stap naar één of meerdere externe, ervaren en onafhankelijke vertrouwenspersonen in uw raad van bestuur. Er is een bereidheid tot open informatiedoorstroming en goed bestuur.

Trainer

Jean-Pierre Dejaeghere 


In samenwerking met:

Agentschap Innoveren & Ondernemen