Routeplan 2020

18/03/2017

Routeplan 2020 is een reis naar de economische toekomst van de regio Antwerpen-Waasland. Samen met adviesbureau McKinsey & Co tekende de Kamer van Koophandel het traject uit dat deze regio de komende jaren verder op weg zal zetten naar duurzame groei. De input voor dit actieplan komt van de ondernemers zelf. Zij lieten hun particuliere belangen achter zich om mee te denken over concrete projecten die onze hele regio moeten vooruit helpen. Het resultaat is een globale visie die kan gebruikt worden als beleidsinstrument voor politieke en sociale overheden, werkgevers en beroepsfederaties.

Routeplan 2020 houdt ook rekening met de conclusies uit het vorige Routeplan 2012 van de Kamer. Maar de ambities zijn nog steiler, en het actieterrein is breder. In Routeplan 2020 krijgen niet alleen de stuwmotoren van onze regio – haven, diamant en industrie -  ruime aandacht. Er is wordt ook een ambitieuze visie ontwikkeld rond zes nieuwe groeipolen waaronder grootstedelijke mobiliteit en citymarketing. En een aantal demografische ontwikkelingen dwingt ons na te denken over slimme oplossingen voor de zorgsector en het onderwijs. Met de juiste succesfactoren willen we die uitdagingen ombuigen tot economische opportuniteiten. Dat is het voornaamste doel van Routeplan 2020. Het ontwikkelen van deze toekomstvisie gebeurt in samenwerking met McKinsey & Company.

De recente update van het Routeplan 2020 op 28 april lokte alvast meer dan 250 ondernemers en politici naar de Antwerpse KBC-toren. We balden de realisaties van de voorbije twee jaar samen in een kort filmpje:

SPEEL AF
Bekijk het filmpje over Routeplan 2020 hier