Skip to main content

Raad van Advies

Op initiatief van het bestuur kan een Raad van Advies worden opgericht die advies verleent over de voornaamste uitdagingen van de bedrijfsvoering. De externe adviseurs zijn een kritisch klankbord voor de bedrijfsleider of het management en vormen zo een waardevolle methode om (familie)bedrijven met raad en daad bij te staan. De raad kan een startschot vormen voor de verdere professionalisering van uw onderneming.

Het advies heeft geen bindend karakter. De adviseurs hebben geen beslissingsbevoegdheid zoals in een Raad van Bestuur, maar formuleren hoogstens aanbevelingen. Aangezien dit geen wettelijk erkend orgaan is, zijn de formaliteiten en administratie van de raad ook eerder beperkt.

Infosessies Raad van Advies

Een Raad van Advies is één van de meest waardevolle methodes om (familie)bedrijven met raad en daad bij te staan. Wens je binnen jouw onderneming een Raad van Advies op te zetten of jouw bestaande Raad te optimaliseren, maar weet je niet goed hoe te starten?  Dan is deze infosessie 'Is een Raad van Advies iets voor mijn onderneming?' misschien wel iets voor jou!

Lees meer

Is een Raad van Advies iets voor mijn onderneming?

We bieden vrijblijvend eerstelijnsadvies om de mogelijkheid van een Raad van Advies voor jouw onderneming te bekijken.

Meer info:
Carolien Houbrechts
Adviseur Eigenaars-Ondernemers
carolien.houbrechts@voka.be
T. +32 11 56 02 44

Op zoek naar individuele begeleiding om jouw Raad van Advies op te starten?

In een begeleidingstraject begeleidt Voka-KvK Limburg jou individueel in zowel de opstart van de Raad, als gedurende het eerste werkingsjaar van de Raad. Je wordt ontnomen van alle administratieve taken en de Raad wordt geleid door één van onze ervaren ondernemers uit de Raad van Advies pool.

Lees meer

Waar ga ik op zoek naar externe adviseurs?

Het Platform Eigenaars-Ondernemers biedt hiertoe een exclusieve matchmakingtool. Met deze tool kan je kandidaten matchen met de noden van uw bedrijf. Je geeft aan welke competenties reeds aanwezig zijn in uw organisatie om zo tot een ideale Raad van Advies komen. In onze database met maar liefst 100 Externe Adviseurs vind je vast en zeker de juiste match voor jouw Raad van Advies.

Lees meer

Wil jij graag een rol als adviseur opnemen in een Raad van Advies?

Bezit jij de juiste hard en soft skills om een onderneming met raad en daad bij te staan? Dan kan het voor jou interessant zijn om een mandaat op te nemen binnen een onderneming, bijvoorbeeld in de Raad van Advies. Ben jij kandidaat om Limburgse bedrijven te adviseren in hun Raad van Advies? Wil jij graag een rol als adviseur opnemen in Raden van Advies? Voka-KvK Limburg heeft voorzien in een database van kandidaat-adviseurs. Aanmelden als kandidaat kan per mail naar carolien.houbrechts@voka.be. Nadien bezorgen we jou een digitaal formulier om je gegevens in te vullen.

Inspiratie nodig?

Volg hier de verhalen van ondernemers in onze rubriek 'Ondernemers getuigen: Raad van Advies'. Regelmatig brengen we een ondernemer en één van zijn externe adviseurs samen voor een dubbelinterview.

foto interview

Ingrid Festjens - Automaterialen R.S.M.:
"Soms geven ze je een schop onder je kont, maar achteraf besef je dat ze gelijk hebben"

In een steeds complexer wordende markt probeert ze een gezonde groei te realiseren voor haar bedrijf en zich innovatief aan te passen aan de noden van de markt. Een jaar geleden besloot Ingrid om een Raad van Advies op te richten om haar ondernemende ideeën af te toetsen op ervaren mede-ondernemers... Lees meer.

foto interview

 

Steven Corthouts - Herco:
"Het grootste voordeel van een Raad van Advies is dat je no-nonsense advies krijgt dat je ervoor zelf niet inzag."

Twee jaar geleden werd hem gezegd: “Steven, jij moet een Raad van Advies opstarten” en dat heeft hem vandaag gemaakt tot de bedrijfsleider van een groeiend bedrijf met 11 medewerkers. Bart De Witte is CEO bij De Witte Communicatie. Met zijn jarenlange ondernemerservaring tracht Bart te fungeren als klankbord voor andere ondernemers en deelt hij zijn expertise in ... Lees meer.

Foto

Cindy Hustings - Bouwbedrijf Hustings:
"Als bedrijfsleider weet je wat het beste is voor jouw onderneming, maar extern advies is zeker een waardevolle toevoeging."

Cindy Hustings is zaakvoerder van Bouwbedrijf Hustings in Genk. Zij staat dagelijks haar mannetje in een keiharde mannenwereld. Cindy vertrouwt op extern advies wanneer ze voor belangrijke beslissingen staat in haar ondernemin

Hans Ollevier

Hans Ollevier – Zuuvr:
“Er komen heel wat dingen op je af als startende ondernemer. Al die uitdagingen kon ik onmogelijk alleen aan.”

De afgelopen twee jaar kregen 25 Limburgse bedrijven individuele begeleiding van Voka – Kamer van Koophandel Limburg om hun eigen raad van advies op te zetten. Een raad van advies is een van de meest waardevolle methodes om (familie)bedrijven met raad en daad bij te staan. Ook jonge, startende bedrijven zoals ZUUVR uit Leopoldsburg zijn nu vragende partij. Lees meer.

EO

     

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo