Skip to main content
  • Limburg
  • Innovatieve oplossingen voor uw bouwproject

Innovatieve oplossingen voor uw bouwproject

  • 02/05/2019

400 woningen bouwen in maar half zoveel dagen. Of wat dacht je van een studentenwoning met een volledig demonteerbare voorgevel? Dit lijkt misschien te mooi om waar te zijn. Maar het zijn slechts enkele van de opmerkelijke realisaties van Machiels Building Solutions. Dankzij hun op maat gemaakte houtskeletten vinden ze een oplossing voor elk bouwproject en kunnen ze monteren in een razendsnel tempo.

Machiels Building Solutions is de grootste Belgische industriële producent van houten muren, vloeren en daken. Met in huis én op maat gemaakte bouwelementen zorgt deze firma voor een precieze en snelle afwerking van sleutel-op-de-deur projecten, grootschalige gevelprojecten en sinds kort ook vakantieparken. Intussen hebben ze al vele bouwkundige pareltjes tot stand gebracht in de Benelux. Met tal van tevreden partners (architecten, studiebureaus, bouwbedrijven, overheden en projectontwikkelaars). We lichten hier twee bouwprojecten toe die de werking van Machiels building solutions perfect weergeven.

Ultramoderne studentenhuisvesting

Studentenvoorzieningen zijn vaak sobere gebouwen. De uitzondering op de regel is sinds 2016 te vinden op de Rooseveltplaats in Antwerpen. De duurzame gevel van deze nieuwbouw werd door Machiels Building Solutions in hoge mate frefab geproduceerd. Zo werden de houtskelet gevelelementen op voorhand afgewerkt met een geventileerd vliesgevelsysteem, aluminium buitenschrijnwerk en raamomkastingen. Bovendien gaat het om demonteerbare voorgevels, wat aanpassingen of een nieuwe bestemming in de toekomst eenvoudiger maakt.

2 woningen per dag

In 2017 werkte Machiels Building Solutions mee aan het grootste vakantiepark van Duitsland: CenterParcs Allgäu. Niet minder dan 401 bungalows werden daar door deze firma rechtgetrokken. En nog opmerkelijker: in amper 200 dagen, een gemiddelde van 2 woningen per dag dus. De vakantiewoningen zijn casco, inclusief PVC buitenschrijnwerk en gevelafwerking in thermisch gemodificeerd hout. Tijdens de montage van de 2D bouwelementen werden ook de prefab badkamers, trappen, open haarden en dakelementen geïnstalleerd. 

Voorbereiding is het halve werk

De werkwijze van Machiels Building Solutions maakt dat er op de werf in een uitzonderlijk snel tempo kan worden gemonteerd. Cruciaal in dit hele proces is het voortraject. Voor de studentenhuisvesting werd reeds in de conceptfase veel aandacht besteed aan het duurzame karakter en de hoge graad van prefabricatie. Het gevolg: een snelle uitvoering, minder hinder voor omwonenden (geen stelling!), gegarandeerde kwaliteit en een perfecte thermische, waterdichte en luchtdichte schil. En dan voor het vakantiepark: nadat de 3D-plannen technisch in orde waren waren werden twee demo-bungalows geproduceerd in de productiehal in Genk. Zo konden eventuele fouten van in het begin worden gedetecteerd en liep de montage achteraf geen vertraging op. Van efficiëntie gesproken!

Praktisch

Mondeolaan 5 - 3600 Genk

www.machielsbuildingsolutions.be

 

Zit je met vragen over innovatie? Of wil je er gewoon meer over weten? Klik dan hier.

VZW_IMU_GROUPS
Plan je bezoek in ons Experience Center!
Ontdek onze vacatures!
Gosselin
IMU - Sport Vlaanderen
IMU - Altez 0110
Proximus
Welt white paper