Skip to main content

Kick-off Bryo Start-Up 06/12/2019

FotoTwee keer per jaar lanceert de starterswerking van Voka – Kvk Limburg een Bryo StartUp-traject. Tijdens dit traject van 1+1 jaar kunnen opgestarte ondernemers – al dan niet in bijberoep – hun verhaal voor verdere professionalisering en groei schrijven. 

Het Bryo StartUp-verhaal start telkens met een kick-off weekend, van vrijdagmiddag tot ’s anderendaags. Tijdens die tweedaagse wordt het kernnetwerk gesmeed en krijgen de deelnemers de onontbeerlijke tools en mindset mee zodat iedereen op dezelfde golflengte zit en dezelfde concepten hanteert.

Voor de lichting van december 2019 schreven ongeveer 20 StartUps zich in. De locatie voor de kick-off was de event-locatie, kasteel Kokima te Kortessem.

Op het programma stonden op dag 1 de workshop “Wie ben ik als Ondernemer?” – en een inleiding tot het strategisch raamwerk “Playing-to-Win”.  Daarna voorzag Kokima zelf enkele vernieuwde teambuilding-activiteiten en een afsluitende barbecue, waarna de deelnemers de Lijn konden nemen richting het hotel te Hasselt. Enkele die-hards sluiten traditioneel de dag altijd later af in de Stad zelf.

Op dag 2 kwam een workshop rond de Pimentomap aan bod, een ondernemingsscan op 18 belangrijke aspecten van hun zaak. Op basis van deze SWOT-analyse maken de deelnemers op het einde van de sessie een actieplan voor de komende x-tijd.

De deelnemers zullen een jaar lang intensief gecoacht worden. Daarnaast hebben ze een uitgebreide menulijst aan community-& netwerkevents en workshops.  Ook worden ze volwaardig lid van Voka – KvK Limburg met alle voordelen die hiermee gepaard gaan.

Slechts een week later vond sessie 2 al plaats. “Het Financieel Plan en Speeddates met Financiers”  is een sessie die elk jaar wordt georganiseerd in het kader van een Bryo StartUp-jaar.  Andere terugkerende sessies zijn omwille van hun belang: Strategie en Kasplan.

Bart Walterus - partner van KPMG met ervaring in de StartUp en ScaleUp-scene - kwam een korte en praktische toelichting geven van het business en financieel plan. De nadruk lag onder andere op het belang van de liquiditeiten binnen een StartUp waar je de financiers -  die niet per se in een rij staan te wachten - moet overtuigen met een onderbouwd verhaal en onderbouwde cijfers. 

Daarna volgden de pitches van de verschillende vertegenwoordigers van financierings- en steuninstrumenten. Tekenden present: VLAIO (Luc Royackers), PMV (Isabelle De Wit), LRM (Gunther Plevoets), BAN (Jo Keunen) en ING (Frederik Vanmarsenille).  Daarna konden de deelnemers speeddaten met de financiers en KPMG om contacten te leggen voor een eventuele vervolgafspraak.

De avond werd afgesloten tijdens een korte netwerkreceptie in onze lounge.

Contactpersonen

Lucas Bellens

Adviseur starters

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers