Skip to main content
Netwerken Limburg

Netwerk Fashion & Creation

fashion fashion

Wat

Het netwerk Fashion en Creation vormt de community in Limburg voor designers, ontwerpers, grafisch vormgevers, de maakindustrie en retailer. Dit netwerk heeft als pijlers: professionele groei en ontwikkeling zowel op persoonlijk als professioneel vlak. De onderwerpen worden gekozen op basis van de noden van de groep en spelen in op actuele evoluties en tendensen. Ervaringsuitwisseling en het streven naar professioneel management binnen het creatief ondernemerschap staan hier centraal.

Agenda 2018-2019

Dit jaar komen volgende onderwerpen aan bod. Zoals steeds werden deze gekozen op basis van de noden van het netwerk.

 • Racen van deadline naar deadline, de snelle wissel van seizoenen, overvolle mailboxen enzovoort. En dan wil je ook nog creatief aan de slag gaan?! Hoog tijd om tijdrovende zaken te schrappen en terug te focussen op wat je graag wil doen.
  Maandag 1/10/2018: Marleen Miechielsen docent ‘timemanagement’
 • Trends, seizoenen, markten, retail, conceptstores, … allemaal mooie woorden, maar waar staan ze voor? En wat heb jij eraan als creatief ondernemer? Hoe belangrijk is het om de vinger aan de pols te houden? Denk je op korte of lange termijn? Ben je mee of net niet?
  Maandag 3/12/2018: Talent uit eigen tent, met Kristel Verlinden, Spectra.

 • Een goede boekhouder is zilver, maar zelf thuis zijn in de cijfers is goud waard! Leer in ‘mensentaal’ de belangrijkste basisbeginselen van het finance-domein.   Aansluitend zal er in kleine groepen ruimte zijn om ervaringen hierover uit te wisselen.
  Maandag 11/2/2019: Finance, welke getallen moet je als designer zeker in de gaten houden?
   
 • Jij en je creatie. Welk verhaal wil je vertellen met je product, design, ontwerp? Komt het over zoals jij wilt? Wie wil je aanspreken, welke consument is jouw klant? Heb jij de nieuwe love-brand ontworpen? Ontdek tijdens deze sessie hoe jij je merk in de markt kan zetten.
  Maandag 1/04/2019: Serge Haelterman, Creneau International, jij en je ontwerp (branding)
   
 • Dat we in de creatieve sector ook plaats hebben gemaakt voor de digitale wereld, is geen nieuws. Meer nog, digitalisering is een must geworden. Om het netwerkjaar af te sluiten, laten we de personen achter de software aan het woord.
  Maandag 03/06/2019: Bedrijfsbezoek Insys, de software achter de maakindustrie

Wie

Dit netwerk is opgericht voor iedereen die dagelijks professioneel bezig is in de creatieve industrie. Dit gaat over ontwerpers, designers, zaakvoerders, retailers, academici en dienstverleners.
Deelnemers dienen werkzaam te zijn in een bedrijf dat lid is van Voka - KvK Limburg.

Stuurgroep

De stuurgroep bestaat, naast voorzitster Souâd Feriani (Feriani), uit Danny Segers (Bio-Racer), Kenneth Ramaekers (Domein Bokrijk) en Stefan Meuwissen (Stefan Meuwissen). 

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt €296,00 (excl. btw) per werkingsjaar, dat loopt van september tot en met juni. In deze periode zal het netwerk zes keer samenkomen.

Contact

Secretaris van het netwerk Fashion & Creation is Marijke Steegen:
E-mail: marijke.steegen@voka.be
Tel.: 011 56 02 59

2

  ING
  Logo Mensura
  Proximus
  SD Worx
  Logo KPMG
  Logo Hands
  Logo G4S
  Logo JAM
  Ethias
  Markedeer
  Trixxo