Family Business Center: opleidingsreeks '17-'18

11/10/2017

In de periode van oktober 2017 tot en met juni 2018 staan er in totaal 5 seminaries op het programma, waarbij er telkens één thema gerelateerd aan family business centraal staat. Deelnemen aan deze seminaries kan per sessie apart of je kan voor alle sessies intekenen in een jaarabonnement.

Communicatie in het familiebedrijf

11 oktober 2017 - Verbindend communiceren met aandeelhouders, familieleden en het managementteam.

In familiebedrijven sijpelt het familiegevoel vaak door tot op de werkvloer: werknemers kiezen voor familiebedrijven omwille van de goede sfeer, omdat ze zich een deel van dezelfde familie voelen, en omdat ze willen samenwerken aan de groei van het bedrijf. Deze duurzame onderlinge relaties zijn in familiebedrijven soms gaandeweg verloren gegaan en vormen een extra hefboom voor het bedrijfssucces. Deze duurzame relaties ontstaan niet vanzelf, maar dienen gevoed te worden door een proces waar continu aan gewerkt wordt. Verbindende communicatie vormt hierbij de sleutel naar goede onderlinge relaties op de werkvloer die u de nodige slagkracht zullen geven om uw visie te realiseren.

Voor meer info of inschrijven voor de aparte sessie: klik hier

Familiecharter

13 december 2017 - Een langetermijnvisie van de familie kan niet zonder duidelijke afspraken op papier.

Het behoud van een eensgezinde familie is niet zo vanzelfsprekend. Bovendien is het in een familiebedrijf vrijwel onmogelijk om de langetermijnvisie van de familie te realiseren zonder dat er duidelijke afspraken omtrent belangrijke onderwerpen worden gemaakt. In het familiecharter worden de regels en principes neergeschreven die de familiale aandeelhouders zullen volgen in de relatie met elkaar, de andere familieleden en het management.

Voor meer info of inschrijven voor de aparte sessie: klik hier

Groeien door overname 

7 februari 2018 - Een succesvolle strategische overname. Do’s en don’ts van mergers and acquisitions (M&A).

Een onderneming kan groeien door autonome groei, maar ook door een ander bedrijf over te nemen, ook wel strategische overname genoemd. Een bedrijf overnemen heeft zeker voordelen qua opstartkosten, synergieën, kostenbesparing, opstap naar het buitenland, verticale of horizontale uitbreiding,… Maar met een bedrijfsovername kan ook heel wat mis gaan: een slechte strategische fit, de botsing van bedrijfsculturen, due diligence-fouten,…

Voor meer info of inschrijven voor de aparte sessie: klik hier

Holding: Financiële en fiscale constructies

19 april 2018 - De diverse voordelen van een holding en waarom de fiscus er met argusogen naar kijkt.

Een holding is een vennootschap waarin u de aandelen van uw werkvennootschap(pen) onderbrengt en die voornamelijk winst haalt uit uitgekeerde dividenden. Ze heeft als voordeel om een duidelijke structuur van bestuur te hebben alsook de mogelijkheid tot interne leningen en risicospreiding. Tevens een steun bij erfopvolging en successieplanning en natuurlijk de belastingvriendelijke technieken.

Voor meer info of inschrijven voor de aparte sessie: klik hier

Erfrecht

6 juni 2018 - 0% schenkbelasting in plaats van een erfbelasting met tarieven tot 65%.

De continuïteit van de vennootschap garanderen door tijdens uw leven reeds te schenken aan uw opvolger. Om van het gunstregime te kunnen genieten dient aan de participatievoorwaarden voldaan te zijn. Het gebruik van deze maatregel vermijdt dat uw opvolger(s) in liquiditeitsproblemen komen bij het plotseling wegvallen van de huidige eigenaar-ondernemer.

Voor meer info of inschrijven voor de aparte sessie: klik hier

Tags