Skip to main content
IO

Douaneregelingen (Customs Academy)

De keuze van de juiste douaneregeling is een belangrijk element bij het voltrekken van internationale goederentransacties. 

Door goederen aan te geven onder de juiste regeling kan je eventueel rechten bij invoer besparen ofwel de voorfinanciering hiervan vermijden. Tijdens deze sessie wordt er dieper ingegaan op de verschillende douaneregelingen.

Komen zeker aan bod tijdens deze sessie: 

-    In het vrije verkeer brengen (invoer)
-    Bijzondere regelingen:
o    Douanevervoer
o    Opslag, in een douane-entrepot
o    Specifieke bestemmingen: tijdelijke invoer en bijzondere bestemming
o    Veredeling: actieve en passieve veredeling
-    Uitvoer

Deze sessie is gericht op elke professional die actief is in de wereld van de internationale handel, logistiek of transport en zijn of haar kennis wil uitdiepen of opfrissen. 

Frederik Cappelle, Tax Executive Manger bij KPMG. Frederik adviseert al meer dan 8 jaar ondernemingen in verschillende sectoren inzake douane, accijnzen en internationale handel. 

Stefan Kessen, FOD Financiën. Stefan is verantwoordelijke van de dienst Marketing en regionale communicatie van de Algemene Administratie Douane en Accijnzen te Hasselt.

Meer info: Christine Thonnon, christine.thonnon@voka.be, +32 11 56 02 38

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond internationaal ondernemen vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo